20. prosince 2009 • 22:52

Inter zvyšuje náskok, Juventus tápe

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krizi fotbalistů Juventusu Turín dokonala porážka 1:2 s dosud poslední Catanií, která ukončila devítizápasové čekání na plný bodový zisk. Juventus, který překvapivě vypadl z Ligy mistrů, prohrál pátý z posledních šesti soutěžních zápasů a mohl dokonce přijít o svou třetí příčku.



Parma však jeho zaváhání nevyužila a prohrála na hřišti AS Řím. Porážka rovněž znamená, že před vánoční pauzou ztrácí Juventus již devět bodů na vedoucí Inter Milán.

Ten nezaváhal v souboji s Laziem a po gólu Samuela Eto'a a výhře 1:0 zvýšil své vedení v čele tabulky na osm bodů před druhým AC Milán, který má zápas k dobru.

Juventus byl před sezonou i díky novým posilám považován za jednoho ze tří kandidátů na titul, poslední výsledky ho však řadí spíše do ligového průměru.

Z krize se nedostal ani doma proti Catanii, která nejprve vedla po penaltě Martineze a po vyrovnání Salihamidžiče si zajistila výhru gólem Izka tři minuty před koncem. Pro Catanii to byla teprve druhá výhra ze 17 duelů a dostala se o skóre ze dna tabulky.

Naopak Juventus znovu nebodoval a navíc potvrdil, že má prostupnou obranu, když v posledních šesti zápasech inkasoval 14 branek. Znovu u toho nebyl český obránce Zdeněk Grygera, který v poslední době vysedává jen na lavičce.

Tvrdé jádro fanoušků ztrácí s Juventusem trpělivost, což hráči pocítili už před zápasem. Při příjezdu na stadion zasypali ultras týmový autobus zkaženými vajíčky.

Marek Hamšík (Neapol) střílí gól z penalty

Slovenský fotbalista Marek Hamšík (Neapol) překonává z penalty brankáře Chieva Stefana Sorrentina. Slovenský fotbalista Marek Hamšík (Neapol) překonává z penalty brankáře Chieva Stefana Sorrentina.Foto ČTK/AP

Příznivci turínského klubu si navíc ani dnes neodpustili svůj oblíbený pokřik "Neexistují černí Italové", kterým útočí na syna ghanských rodičů Maria Balotelliho, jenž hraje za konkurenční Inter. Za rasistické pokřiky už musel Juventus v minulosti platit pokutu a hrál i zápas bez diváků.

Zatímco Juventus se trápí, Neapol již podesáté v řadě neprohrála. Tentokrát doma vyhrála 2:0 nad Chievem, když ji za třemi body nasměroval již v sedmé minutě slovenský reprezentant Hamšík proměněnou penaltou. Neapol se tak posunula již na šestou příčku.

Zápasy Janova s Bari, Boloně s Bergamem a Udine s Cagliari byly odloženy kvůli silnému sněžení, které postihlo většinu Itálie. Sehrány budou až po zimní přestávce, která začne po večerním duelu Interu Milán s Laziem Řím.

Italská fotbalová liga - 17. kolo:

AS Řím - Parma 2:0 (48. Burdisso, 90. Brighi), Juventus Turín - Catania 1:2 (66. Salihamidžič - 23. Martinez z pen., 87. Izco), Livorno - Sampdoria Janov 3:1 (47. a 90. Danilevičius, 39. Rivas - 15. Cassano), Neapol - Chievo 2:0 (7. Hamšík z pen., 87. Quagliarella), Palermo - Siena 1:0 (41. Cavani), Inter Milán - Lazio Řím 1:0 (14. Eto'o).

Zápasy Boloňa - Bergamo, FC Janov - Bari a Udine - Cagliari byly odloženy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud