11. února 2010 • 12:49

Juventus přebuduje kádr. Vyhodí Grygeru?

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pouze jedenáctka fotbalistů si může být jista tím, že budou v příští sezoně oblékat dres Juventusu. Zbytek hráčů odejde. Takto zareagovalo vedení turínského velkoklubu na letošní výsledkovou mizérii. Žádná jména hráčů nebyla zveřejněna. Není tedy jistá ani budoucnost českého obránce Zdeňka Grygery.



Kvůli bídné sezoně se „bianconeri“ rozhodli vstoupit do procesu přestavby kádru. Sedmé místo v italské lize a unikající možnost hrát v příštím ročníku Ligu mistrů nedává Juventusu jinou možnost.

„Klub již začal pracovat na složení nového kádru pro příští sezonu,“ přiznal italským novinářům Roberto Bettega, jeden ze členů vedení. A nebál se dodat, že se „budoucí tým bude radikálně lišit od toho stávajícího“.

Divící se Zdeněk GrygeraFoto Sport

Podle informací La Gazzetta dello Sport se s černobílým dresem v létě rozloučí zkušená dvojice Mauro Camoranesi a David Trezeguet.

Oběma je dvaatřicet a kontrakt jim vyprší za rok. Podle toho italský list usuzuje, že Juventus utržené finance z prodeje použije na mladé talenty.

Očekává se také odchod Fabia Grossa i dvou hráčů, kteří v lednu odešli na hostování – Tiaga a Molinara. Naopak 36letému stoperovi Fabiu Cannavarovi chce Juventus prodloužit smlouvu o jeden rok.

Ostatní jistotu nemají. Ani Zdeněk Grygera, jehož by se početné vyhazovy také mohly týkat. Jestli skutečně odejde? O tom se definitivně rozhodne v létě. Do té doby bude podle svých slov na sobě tvrdě pracovat a pokusí se pomoci Juventusu k lepším výsledkům.

„Období, kterým procházíme, není dobré. Těžko pochopit, v čem naše problémy spočívají. Doplácíme na ně a nejsme spokojeni. Přesto naším cílem zůstává příčka zaručující Ligu mistrů,“ prohlásil.

Pusa na přivítanou. Grygera na srazu fotbalové reprezentace.
Pusa na přivítanou. Grygera na srazu fotbalové reprezentace.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud