Pavel Novotný
17. září 2008 • 20:34

Opustí Schweinsteiger Bayern?

TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patří k největším hvězdám nejen Bayernu Mnichov, ale i německého národního týmu. Jak dlouho však budou moci fanoušci bavorského velkoklubu obdivovat umění Bastiana Schweinsteigera?



Bastian Schweinsteiger patřil k hlavním postavám německé reprezentace během letošního mistrovství Evropy ve Švýcarsku a Rakousku, kdy pomohl dotáhnout německou reprezentaci až do finále šampionátu.

Zda však bude německá hvězda oblékat i nadále dres mnichovského Bayernu jisté zdaleka není.

Ředitel bavorského velkoklubu Karl-Heinz Rummenigge chce klenot německé kopané udržet. Nebude to však mít lehké. Schweinsteiger totiž podle informací z vedení klubu odmítl akceptovat podmínky nové smlouvy.

"Uděláme všechno pro to, aby Bastian i v nadcházející sezóně oblékal dres Bayernu," netajil před utkáním Mnichova v Lize mistrů proti Bukurešti své plány Rummenigge.

Na pozici levého křídla mnichovského klubu, kde se německá hvězda cítí nejlépe, se totiž tlačí další velká opora Bayernu- francouzský záložník Franck Ribery. To může být pro Schweinteigera rozhodující důvod k odchodu z německého týmu.

Podle ředitele Bayernu však vedení udělá během následujícího týdne vše pro to, aby německou hvězdou přesvědčilo o prodloužení smlouvy.

Že se představitelé Bayernu obávají o svůj klenot oprávněně, ukazuje i skutečnost, že populární Bastian se podle informací z jeho okolí intenzivně učí italsky.

Schweinsteiger se navíc vyjádřil, že se rozhodně odchodu z Německa nebrání a to třeba i do zámoří. Vyhraněný klub prý nemá a hrát chce tam, kde o něj bude zájem. Kam nakonec zamíří kroky Bastiana Schweinsteigera ukáží následující týdny.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud