8. ledna 2009 • 17:57

Svärd končí v Gladbachu kvůli Galáskovi

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dánský fotbalista Sebastian Svärd nejspíš nebude v dobrém vzpomínat na Tomáše Galáska. Když totiž vedení Gladbachu angažovalo Galáska a další tři hráče, rozhodlo se za každou posilu jednoho typově podobného hráče vyhodit.



Svärd ale nedopadl nejhůř, protože na rozdíl od ostatních už sehnal nové angažmá v druholigovém Rostocku. Jeho kolegové jsou na nucené dovolené.

Momentálně k mání je zkušený brankář Uwe Gospodarek, obránce Alexander Voigt i rychlonohý záložník Marcel Ndjeng. Na jejich místa totiž přišli Logan Bailly z Genku, stoper Dante z Lutychu a Paul Stalteri z Tottenhamu.

"Úplně zadarmo je nedáme, ale odstupné skutečně nebude při jejich angažování problém," řekl sportovní ředitel Mönchengladbachu Max Eberl.

Nekompromisním přístupem se prý snaží udržet pod kontrolou výdaje na mzdy, ale zatím se mu podařilo udat jen Svärda. Toho si vzal na půlroční hostování Rostock, zatímco zbylí hráči jsou stále bez angažmá.

Mönchengladbach sáhl k obměně kádru po nepovedeném podzimu, po němž je s 11 body na posledním místě bundesligové tabulky.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud