24. března 2009 • 12:33

Hvězda Brém Pizzaro: až dvacet let vězení

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velké nepříjemnosti mohou potkat peruánského útočníka Werderu Brémy Claudia Pizzara. Třicetiletému fotbalistovi na základě obvinění manželky jeho poradce Carlose Delgada hrozí až dvacet let vězení.



Bývalá peruánská modelka Fiorella Fare má podle svých slov k dispozici dokumenty, které mohou Pizzara i Delgada přivést za mříže. Důvod? Daňové úniky a praní špinavých peněz.

Slova peruánské krasavice je nutné brát vážně - nedávno se významnou měrou podílela na odstoupení bosse Werderu Jürgena Borna, u kterého vypluly na povrch podivné finanční machinace.

Bývalá modelka si od Delgada, se kterým se v současnosti rozvádí, odnesla 4000 stran dokumentů, které odhalují nekalé finanční praktiky v německém fotbale.

Claudio Pizzaro Claudio PizzaroFoto Internet

"Všechny dokumenty jsem předala příslušným úřadům, které by měly do tří měsíců celou záležitost posoudit a vynést rozsudek," uvedla Fiorella v rozhovoru pro německý deník Bild.

Proč to všechno dělá? Bývalé modelce se nelíbí výše vyrovnání, které jí za rozvod Delgado nabízí. A teď se mu mstí. Celé obvinění může odnést i kanonýr Werderu Claudio Pizzaro.

Peruánský útočník je spolupodílníkem v Delgadově poradenské firmě "Image", která na základě dokumentů Fiorelly Fare může čelit obviněním z daňových úniků a praní špinavých peněz.

Firma Image se v roce 2001 podílela na přestupu Peruánce Roberta Silvy do Werderu. Pizzaro za to byl tehdy potrestán pokutou 900 000 dolarů (podle stanov FIFA se aktivní hráči nesmí obchodně podílet na přestupech fotbalistů).

Sám Pizzaro jakékoli obvinění odmítá. "Fiorella se Delgadovi mstí. Jde jí jen o peníze. Všechna její nařčení jsou nesmyslná," uvedl peruánský útočník.

I když je podílníkem firmy, Pizzaro podle svých slov o obchodbních aktivitách Delgadova nemá nejmenší tušení. Uvěří němečtí vyšetřovatelé aktuálně nejlepšímu střelci Werderu Brémy?

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud