30. března 2009 • 13:04

Šimůnkovi vzroste konkurence

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český obránce Jan Šimůnek může přijít o základní sestavu. Wolfsburg se totiž chystá posílit své obranné řady o bývalého stopera londýnské Chelsea Roberta Hutha. Udrží si bývalý sparťan své místo?



308933:gallery:true:true
V létě s největší pravděpodobností opustí Wolfsburg obránci Ricardo Costa a Alexander Madlung.

Prvnímu se nelíbí vysedávání na lavičce a Madlung dopředu oznámil, že s klubem neprodlouží smlouvu.

O Costu již projevilo zájem několik klubů, jak přiznal trenér Magath. O budoucnosti obránce se ale blíže bavit nechtěl.

„Již v lednu ho chtěla řada klubů, ale veškeré nabídky jsme odmítli. Ricardo musí o místo v základní sestavě bojovat,“ řekl.

Kvůli nejasné budoucnosti se trenér Wolfsburgu začal poohlížet po nových alternativách. Defenzivní řady by měl podle magazínu Kicker vyztužit bývalý hráč Chelsea Robert Huth, vysoký obránce z Middlesbrough.

Magath obdivuje Hutha už dlouho. Kdysi jej chtěl zlákat do Bayernu Mnichov, který trénoval, ale námluvy s Chelsea nevyšly. Nyní věří, že složením částky 6,5 milionů liber uspěje.

Wolfsburg je spojován také s příchodem talentovaných mladíků Svena Bendera (Mnichov 1860) a Lewise Holtbyho (Cáchy). „Nejsem oprávněn se k těmto spekulacím vyjadřovat. V Cáchách mi běží smlouva,“ odbyl německé novináře Holtby.

Jedno však jisté je: Magath chce překopat defenzivu. A není jasné, zda zemětřesení ustojí český obránce Jan Šimůnek. Jeho nynější postavení v týmu je silné, kouč Felix Magath na něj sází. Na jaře jej v základní sestavě nevynechal ani jednou.

Letní přestupové okno může ale všechno změnit. Po příchodu Hutha se nedá vyloučit, že se český obránce přesune zpátky na třetí kolej. A stejně jako na podzim bude nastupovat sporadicky.

Jaká budoucnost ho čeká?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud