17. dubna 2009 • 17:34

Klasnič odmítl peníze, chce se soudit

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chorvatský útočník Ivan Klasnič odmítl nabídku na finanční vyrovnání, kterou mu předložil Werder Brémy. Rozhodl se raději pokračovat v soudním procesu proti doktorům svého bývalého klubu.



Ty viní z toho, že včas nediagnostikovali jeho potíže s ledvinami, které nakonec vedly až ke dvojí transplantaci.

Klasnič, který nyní nastupuje v dresu FC Nantes, požaduje na odškodném 1,4 milionu eur (asi 35,5 milionu korun), nabídku 350.000 eur nepovažoval za dostatečnou. "Nejde mi o peníze. Chci jenom, aby zvítězila spravedlnost a pravda vyšla najevo. Chci, aby doktoři přiznali, že se o mě nestarali dostatečně. Vždyť jsem mohl umřít přímo na hřišti."

Devětadvacetiletý Klasnič se první transplantaci podrobil začátkem roku 2007, tělo ale ledvinu od jeho matky nepřijalo. Chorvatský útočník proto musel na další operaci, při které dostal ledvinu od otce. Na trávník se vrátil po devítiměsíční pauze, právě kvůli lékařské péči ale odmítl prodloužit kontrakt v Německu a zamířil do Nantes.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud