6. prosince 2009 • 19:02

Mizerné výsledky Stuttgartu stojí kouče Babbela místo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osmizápasová série bez vítězství v bundeslize stála místo trenéra fotbalistů Stuttgartu Markuse Babbela. Po sobotní remíze 1:1 s Bochumí byl sedmatřicetiletý kouč odvolán. Za jeho nástupce dnes vybral švábský klub Švýcara Christiana Grosse, který v květnu přišel po deseti letech a čtyřech titulech o angažmá v Basileji.



VfB, do jehož kádru patří i momentálně nemocný Jan Šimák, má z patnácti zápasů v domácí soutěži jen 12 bodů. V tabulce mu patří 16. pozice, která na konci sezony bude znamenat baráž o udržení. V sobotu přišel Stuttgart o dva body v duelu se sousedem v tabulce v předposlední minutě.

Naproti tomu v Lize mistrů může Stuttgart stále pomýšlet na postup ze skupiny do osmifinále, pokud ve středu porazí rumunského mistra Unireu Urziceni.

Mistr Evropy z roku 1996 Babbel vedl Stuttgart od loňského listopadu, kdy z pozice asistenta nahradil odvolaného Armina Veha. Z výchozí 11. pozice ještě vytáhl mužstvo do Ligy mistrů, v nové sezoně se mu ale nedařilo.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud