5. srpna 2010 • 15:40

Chceme odškodné za Robbena, žádá Bayern

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení fotbalového Bayernu Mnichov doufá, že za zranění Arjena Robbena dostane od nizozemského svazu finanční kompenzaci. Lékaři totiž u šestadvacetiletého záložníka po návratu z mistrovství světa objevili trhlinu v levém stehenním svalu, kvůli které si dva měsíce nezahraje a zmešká úvod sezony v německé lize i Lize mistrů.



"Bylo by to jedině fér," citovala agentura AP ředitele německého mistra Karla-Heinze Rummenigeho. Podle klubového lékaře Hanse-Wilhelma Müllera-Wohlfahrta totiž doktoři nizozemské reprezentace špatně diagnostikovali zranění, které si Robben přivodil v závěrečné přípravě před světovým šampionátem v JAR.


"S takovým zraněním neměl vůbec do Jihoafrické republiky jezdit, neměl hrát. Ale je mi jasné, že tohle je typ zranění, které se každý snaží utajit," dodal Rummenige.

Robben na mistrovství vynechal kvůli léčení první dva zápasy v základní skupině, pak nastoupil v pěti duelech a dal dva góly. Ve finále, které Nizozemsko prohrálo 0:1 se Španělskem v prodloužení, vydržel na hřišti až do konce, což podle reprezentačního trenéra Berta van Marwijka je důkazem, že byl záložník v pořádku. "Jinak by přece na konci nepředvedl několik sprintů," prohlásil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud