8. srpna 2010 • 11:22

Válka o Özila: Do hry vstoupil Ferguson!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německého záložníka Mesuta Özila chce i Manchester United. Jednadvacetiletou hvězdu Werderu Brémy osobně sledoval Alex Ferguson ve Fulhamu, kde Özil nastoupil k přípravnému utkání.



Zatímco jeho klub měl veřejný trénink na Old Trafford, o 300 kilometrů dál sledoval Alex Ferguson jednoho z nejžádanějšího hráčů na přestupovém trhu.

Osobní návětěva bossa United by drobného záložníka mohla přesvědčit, aby pro své další působiště zvolil právě "rudé ďábly". Özil si totiž může vybírat z řady nabídek. Po drobném záložníkovi touží také Real Madrid, Arsenal a další celky.

Özil má ve Werderu Brémy platnou smlouvu pouze pro příští sezonu, proto je jeho cena nižší. Příští léto by totiž mohl odejít zadarmo a kluby to dobře vědí. Přestupová částka se pohybuje okolo 15 milionů liber, což je zhruba polovina reálné hodnoty Özila na trhu.

Jednadvacetiletý záložník minulý měsíc zazářil na mistrovství světa, kde táhl německý tým za bronzovými medailemi. Jeho výkony vyvolaly velký ohlas u evropských velkoklubů, které ho teď houfně lanaří.



Vedle Manchesteru mají o Özila největší zájem v Realu, kde už získali jeho parťáka z německé zálohy Sami Khediru. Zájem o levonohého špílmachra neskrývá ani Arsenal, Chelsea, Barcelona a další kluby.

Werder Brémy by rád svůj klenot udržel, bude to však mít hodně těžké. „V tuhle chvíli je všechno možné. O Mesuta se zajímá hodně týmů. Až bude nějaká konkrétní nabídka na stole, můžeme se o tom bavit,“ prohlásil generální manažer Werderu Klaus Allofs.

O osudu Özila hodně napoví, zda se Brémy probojují do Ligy mistrů (v závěrečném předkole se střetnou se Sampdorií Janov). Pokud by se do nejprestižnější dostaly, svého klíčového hráče se nebudou chtít vzdát.

„Bojujeme o Ligu mistrů. Rád bych, aby přestupové období skončilo a my měli klid na práci,“ přiznává manažer Werderu.

Özil nezastírá, že by si v Premier League rád zahrál. "Anglická liga je hodně atraktivní. Podívejte se na Manchester United a Chelsea, čeho všeho za posledních pět let dosáhly,“ prohlásil.

Ale anglická liga je hodně atraktivní. Podívejte se na Manchester United a Chelsea, čeho všeho za posledních pět let dosáhly.“
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud