31. května 2018 • 12:40

Dočkal v MLS válí a umlčel kritiky: O "hrdiny" z internetu se nezajímám

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalový záložník Bořek Dočkal už se aklimatizoval a v dresu Philadelphie válí! Bývalý hráč Sparty si v posledním utkání kanadsko-americké MLS proti Chicagu (3:1) připsal gól a dvě asistence, čímž svému týmu pomohl ke třetí výhře z posledních čtyř zápasů. Reprezentační středopolař dal tak zapomenout na kritiku fanoušků, kteří dávali špatný vstup do sezony za vinu i jemu. „Tyto lidi, používající přezdívky a hrající si na hrdiny na síti, nepotřebuji,“ řekl 29letý záložník, jehož hostování z Číny se urodilo těsně před startem nové sezony.



Třetí český fotbalista v historii zámořské ligy tak prošvihl úvodní utkání s New England a debutoval až ve druhém duelu proti Columbusu. Philadephie však uhrála jen remízu 0:0 a následně brala ze čtyř zápasů jen bod.

I český záložník si všiml kritiky, která se nesla na jeho adresu. „V mé kariéře jsem se setkal s mnoha odborníky a lidmi, kteří fotbal znají nejlépe,“ rýpl si český reprezentant. Z fanoušků na internetu si ale těžkou hlavu nedělá.

„Pro mě je důležité, co říkají trenéři a realizační tým. O kritiku se opravdu nezajímám. Jde o můj pocit a o to, co si trenéři myslí o mém výkonu, co po mně chtějí a co chtějí, abych zlepšil. I proto nepoužívám sociální sítě a podobně. Nepotřebuji lidi, používající přezdívky a hrající si na hrdiny na internetu,“ vysvětlil pro The Athletic.

Zastání našel i u trenéra Courtina. „Měl to těžké a ta kritika byla neprávem. Vždyť to byli nějací „hrdinové z Twitteru,“ bránil ho po utkání se Salt Lake (Dočkal měl 1+1). „Bořek je obrovský profesionál, který potvrzuje svoji kvalitu,“ dodal.

SESTŘIH | Philadelphia - Chicago 3:1. Dočkal parádně přihrával a dal i gól

Nevydařený vstup do sezony už je ale zapomenutý! Philadelphia neprohrála čtyři zápasy v řadě, z toho tři vyhrála. Bořek Dočkal v nich dal dva góly, navíc tvoří šance i góly a zvyká si na své spoluhráče. Že by za špatným vstupem do sezony stála jejich nižší kvalita, to odmítá.

„Většinou je to o mně. Musím se přizpůsobit, protože klub má nějakou filozofii, jak chce hrát,“ uvědomuje si bývalý hráč čínského Che-nanu Ťien-jie, který v USA hostuje. 

Philadephia se po 13 zápasech nachází na sedmém místě tabulky se ziskem 18 bodů a ztrátou jediného bodu na pozice, zaručující play off.

Záložník Bořek Dočkal umlčel kritiky a táhne Philadelphii vzhůru!
Záložník Bořek Dočkal umlčel kritiky a táhne Philadelphii vzhůru!

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud