Jakub Dvořák
20. května 2018 • 16:57

Dočkalova show v USA! Kritizovali ho jen hrdinové z Twitteru, řekl kouč

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jakoby se vrátil do časů, kdy dirigoval sparťanská a reprezentační představení. Bořek Dočkal zažil v neděli ráno v dresu Philadelphie Union jeden z nejlepších výkonů v zámoří. Při výhře 4:1 nad Real Salt Lake si připsal 1+1 a dočkal se pochvalných ohlasů ze všech stran. „Dnes byla celá show pouze jeho,“ vysekl mu poklonu trenér vítězů Jim Curtin.



Přišel z Číny jako zvučná posila. Od 29letého fotbalisty si v Pensylvánii slibovali velké věci. Znát to bylo i na jeho výplatní pásce. Za roční hostování z Che-nan Ťien-jie přiteče českému záložníkovi 1,7 milionu dolarů (36,3 milionu korun). Jenže výkony člena širšího reprezentačního kádru byly dlouho za očekáváním. Bilance 1/0 v devíti zápasech u hráče, který má ve své režii ofenzivu celého týmu, není zrovna dobrá vizitka.

„Měl to těžké a ta kritika byla neprávem. Vždyť to byli nějací „hrdinové z Twitteru,“ bránil ho po utkání se Salt Lake trenér Curtin. „Bořek je obrovský profesionál, který potvrzuje svoji kvalitu,“ dodal.

Na kritiku fanoušků zareagoval Dočkal tím nejlepším způsobem. Proti týmu ze Západní konference patřil k nejlepším hráčům na hřišti a vylepšil svá čísla.

V 34. minutě se rozeběhl z vlastní poloviny až před branku soupeře, ukázal americkému reprezentantovi Alejandru Bedoyovi, kam si žádá přihrávku a pak geniálním lobem přehodil brankáře. Philadelphia vedla 2:0! Těsně před koncem prvního poločasu si mohl zapsat i první asistenci v zámoří, ale jeho chytrou přihrávku pod sebe poslal spoluhráč pouze do tyče.

VIDEO: Sestřih utkání Philadelphia Union - Real Salt Lake

Sotva vypukl druhý poločas, Dočkal byl opět vidět. V 57. minutě se další bývalý sparťan Fabrice Picault šikovně zbavil obránce, odcentroval do vápna a přihrávkou našel právě svého bývalého spoluhráče z Letné, který z voleje vypálil. Nebýt skvělého zákroku brankáře Salt Lake, byla by to jeho druhá trefa v utkání.

Špílmachr Union se však nenechal odradit. A to i přesto, že mu o deset minut později upřeli asistenci poté, co se po konzultaci s videorozhodčím zjistilo, že gól padl z ofsajdu. V 75. minutě už mu však první „áčko“ zůstalo. Oběhl spoluhráče, dostal přihrávku do běhu a mazal do vápna, kde ukázal, čím ve Spartě vynikal - Brazilci Ilsinhovi připravil gól takřka na zlatém podnosu.

„Dnes to byl jeho zápas, celou dobu dominoval. Nebojí se hrát těžké míče, po kterých by měly padat góly, ale bohužel, my je nedáváme. Na jeho výkon jsem patřičně hrdý. Byla to jeho show. Až se více sžije s týmem, půjde ještě víc nahoru,“ chválil ho kouč Jim Curtin.

Philadelphia díky triumfu nad Salt Lake dokázala poprvé v sezoně vyhrát dva zápasy v řadě a v tabulce Východní konference je se 14 body z 11 utkání na sedmé příčce, první nepostupové.

Bořek Dočkal si proti Salt Lake připsal 1+1
Bořek Dočkal si proti Salt Lake připsal 1+1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud