Michal Koštuřík
3. února 2020 • 12:46

Komličenko už pálí za Dynamo, dal gól Liberci: Budou na něj spoléhat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TURECKA | Stylové entrée kanonýra Nikolaje Komličenka v Dynamu Moskva. První gól v novém angažmá vstřelil českému týmu, na soustředění v Turecku se trefil z pokutového kopu proti Liberci (2:0). „Je vidět, že na něj Rusové budou spoléhat tak jako Mladá Boleslav,“ poznamenal po utkání pro Sport kouč Pavel Hoftych.



Teplota okolo dvaceti stupňů, slušně připravené hřiště ve Sports Centre Calista. Pořadatelé ho před zápasem Dynama s Libercem kropili, prudký proud vody zasáhl trenéra Pavla Hoftycha, sedícího na lavičce. V těchto kulisách naběhl Nikolaj Komličenko ke své premiéře v dresu klubu, kam před pár dny přestoupil z Mladé Boleslavi. A choval se jako v české lize.

Důkaz? V 71. minutě si po faulu na Moskvičeviče v šestnáctce automaticky vzal balon a z penalty ho chladnokrevně uklidil po zemi k pravé tyči Nguyenovy branky. „Víme, že má vysokou úspěšnost,“ podotkl Hoftych. Dynamo díky nákladné posile vedlo 1:0 a v 87. minutě přidal střídající Maksim Danilin (střídal právě Komličenka) druhou branku.

Nedá se říct, že by čtyřiadvacetiletý útočník ostatní aktéry převyšoval. Nebezpečný však byl. Dával jasně najevo, jak si věří.

„V prvním poločase měl krásnou hlavičku. Pak dojel našeho brankáře, což bylo za hranicí. Důraz ve vápně ke Komličenkovi patří. Předvedl několik dobrých náběhů, ale všichni tři naši stopeři Kačaraba, Chaluš a pak i Alibekov ho dobře eliminovali,“ hodnotil představení bývalé hvězdy FORTUNA:LIGY. Také v Liberci zanechal Komličenko svou stopu. Zdaleka však ne tak výraznou jako v „Bolce“.

Nikolaj Komličenko (uprostřed) při své premiéře za Dynamo Moskva skóroval
Nikolaj Komličenko (uprostřed) při své premiéře za Dynamo Moskva skóroval

V sobotu si říkal ještě o jednu „desítku“. „Možná na něj byl penaltový zákrok od Chaluše, kdy se dobře postavil,“ uvedl Hoftych, který by takového snajpra po náhlém odchodu Petara Musy do Slavie bral všema deseti. K dispozici má nyní jen Jana Kuchtu a Imada Rondiče, který na podzim nastupoval za slávistické béčko.

Další hroťák je ve výhledu. „Chtěli bychom ještě přivést hráče s perspektivou pro Liberec anebo někoho na hostování, který nám ale okamžitě pomůže. Už máme pár tipů,“ přiznal kouč. „Naštěstí nejsem první nárazová vlna jako v Trnavě, kde jsem musel odrážet ataky manažerů, kteří posílají desítky jmen. Momentálně se díváme spíš po cizincích,“ dodal.

Mimochodem, dvacetiletý Bosňan Rondič nevypadá vůbec špatně. „Zajímavý typ,“ souhlasil trenér Slovanu. „Musím říct, že přišel dobře připravený, na tréninku je konkurenceschopný. Umí uklízet góly pravou i levou nohou. Je vidět, že odmalička střílel branky. Uvidíme, jak zvládne těžké zápasy. Měl by u nás mít lepší servis než ve Slavii B a předtím ve Viktorce Žižkov.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud