27. ledna 2023 • 13:45

Nulový Ronaldo, tým přišel o trofej. Messi, Messi, provokovali fanoušci

Autor: krm, inf
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva soutěžní zápasy, nula gólů i asistencí… Bilance Cristiana Ronalda v Saúdské Arábii zatím není taková, jakou by si slavný Portugalec přál. Jeho Al-Nassr ve čtvrtek nezvládl semifinále tamního Superpoháru, Al-Ittihadu podlehl 1:3. A sedmatřicetiletá útočná ikona se kromě porážky musela vyrovnávat i s posměšky fanoušků soupeře. „Meeessi, Meeessi, Meeessi,“ znělo provokativně stadionem.



Kdo čekal, že Ronaldo bude exotickou ligu od první chvíle válcovat, pletl se. Jasně, dvě ostrá utkání jsou zatím jen malým vzorkem, přesto platí, že značka CR7 během sto osmdesáti odehraných minut na hřišti nějak výrazně nevyčnívala.

Po úvodní exhibici proti nabitému PSG (4:5), kdy pětinásobný držitel Zlatého míče fanoušky navnadil dvěma góly, přišel útlum. O víkendu ještě Al-Nassr svůj ligový duel těsně zvládl (1:0 proti Al-Ettifaqu), cesta k možnému zisku saúdskoarabského Superpoháru se klubu ovšem ve čtvrtek zavřela velmi rychle.

Mužstvo trenéra Rudiho Garcii do semifinálového souboje s Al-Ittihadem nevstoupilo dobře, po nevydařeném prvním poločase prohrávalo 0:2. Ve druhé půli sice snížil Talisca, ale srovnat už Al-Nassr nedokázal. Soupeř naopak v úplném závěru ještě přidal třetí zásah a zajistil si účast ve finále proti celku Al Feiha. Naopak Ronaldo o šanci na rychlou první trofej v novém působišti rychle přišel.

A jak si na hřišti vedl?

Všimnete si ho, s kapitánskou páskou se snažil být aktivní a občas předvést i technickou parádičku. Jenže produktivita scházela. Největší šanci měl na konci první půle – ještě za stavu 0:1 – kdy se mezi dvěma obránci skvěle protlačil k hlavičce, zblízka ale trefil jen brankáře Groheho. Šlo mimochodem o první (a dosud jedinou) Ronaldovu soutěžní střelu mezi tři tyče v Saúdské Arábii.

Po změně stran se ještě postavil k přímému kopu z nadějné pozice, balon ale poslal pouze nad bránu. A moment, kdy se uvolnil na pravém křídle a nacentroval až do autu na protější straně, jako by symbolicky podtrhl rozpačitý dojem.

Fanoušci Al-Ittihadu si výhru logicky užili a největší hvězdu soupeře ještě nezapomněli popíchnout. Stadionem se v závěru neslo skandování jména Ronaldova letitého rivala: „Meeessi, Meeessi, Meeesi.“ Jasný provokativní vzkaz, kterou ze dvou fotbalových legend mají radši...

Portugalec to trochu schytal i na sociálních sítích. Populární twitterový účet Troll Football s všeříkajícím popiskem „Ronaldo efekt“ připomněl pár let starý výsledek, kdy Al-Nassr porazil čtvrtečního soupeře 5:0. 

Další příležitost ukázat se bude CR7 mít příští pátek, jeho tým se v lize představí na hřišti aktuálně osmého Al-Fatehu. Umaže Portugalec nulu na kontě vstřelených gólů?

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud