17. října 2008 • 15:15

Van der Sar podruhé skončil v reprezentaci

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nizozemský brankář Edwin Van der Sar podruhé v krátké době ukončil reprezentační kariéru. Původně se s národním dresem rozloučil už po letošním ME, ale kvůli zraněním svých nástupců pomohl Nizozemcům v uplynulých dvou utkáních světové kvalifikace.



Novinářům potvrdil, že to byly jeho poslední reprezentační zápasy.

Van de Sar dal národním barvám sbohem už po čtvrtfinálovém vyřazení Nizozemců z Eura, jenže problémy národního týmu s gólmany ho před pár dny přiměly k návratu. S novým koučem Bertem van Marwijkem se dohodl, že odchytá kvalifikační zápasy o postup na mistrovství světa s Islandem a v Norsku.

A s reprezentační rozloučkou mohl být navýsost spokojený, protože nedostal gól a Nizozemci získali šest bodů. "Jsem šťastný, že se mi v posledním reprezentačním utkání podařilo udržet čisté konto. Věděl jsem, že v Norsku to bude můj poslední start, a chtěl jsem se rozloučit jinak než prohrou s Ruskem na Euru 2008," uvedl Van der Sar.

Nechybělo mnoho a v Oslu mohl čelit penaltě. Rakouský rozhodčí Konrad Plautz však neposoudil zákrok na domácího Tarika Elyounoussiho jako nedovolený. "Penalta to klidně mohla být, při zákroku jsem ho zasáhl kolenem," přiznal sportovně Van der Sar, který by další návrat nezvažoval ani v případě holandského postupu na šampionát do JAR. "Jel bych se tam podívat, ale už jen jako turista," dodal s úsměvem brankář Manchesteru United.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud