4. ledna 2019 • 10:22

Cazorla málem přišel o nohu, teď srazil Real. Dojímá příběh s tetováním dcery

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Deprese a strach jsou pryč. Santi Cazorla má zase radost z fotbalu. 34letý záložník, který po boku Tomáše Rosického či Petra Čecha nastupoval v Arsenalu, ještě nedávno nevěděl, jestli kvůli vleklým potížím s Achillovou šlachou nepřijde o nohu. Místo toho se v dresu Villarrealu prohání po trávnících španělské La Ligy a ve čtvrtek dvěma góly obral o body giganta Real Madrid. Na záchraně kariéry španělského šikuly se podílela jeho dcera.



Noční můra Cazorly, kterého jako nejednu oporu Arsenalu v posledních letech souží dlouhý seznam zdravotních patálií, začala v říjnu roku 2016. Španělský tvořivý záložník pomohl „kanonýrům“ k výhře 6:0 nad Ludogorcem Razgrad v Lize mistrů, při asistenci na gól Mesuta Özila si ale poranil Achillovu šlachu. Zranění u kotníku, který Cazorlu trápil už tři roky předtím ve Španělsku, bylo mimořádně složité a vyžádalo si několik operací.

Jejich počet se za dva roky vyšplhal na neuvěřitelné číslo jedenáct, gangréna v ráně navíc doslova sežrala zhruba osm centimetrů šlachy. Doktoři předpovídali nejhorší scénář, Cazorlovi hrozili amputací. Problém nakonec vyřešila další úspěšná operace, takzvaný kožní štěp, kdy doktoři odoperovali kus zdravé kůže z ruky a umístili jej na postižené místo.

Dojemným detailem je, že s transplantovanou kůži lékaři sebrali Cazorlovi kus tetování se jménem jeho dcery Indie. To patřilo neodmyslitelně k Santiho gólovým oslavám, po každé vstřelené brance totiž španělský středopolař políbil dceřino jméno vyobrazené na svém předloktí.

Novou kůži do oblasti Achillovky museli lékaři vzít z předloktí, kde má Cazorla tetování se jménem dceryFoto Twitter.com

"Nikdo už nevěří, že se vrátím, ale já ano. Neudělám radost těm, co nechtějí, abych se vrátil, a budu zpátky," řekl v roce 2017. Místo amputace tak Cazorlu čekala dlouhá cesta za rehabilitací a smělý cíl v podobě návratu na trávník. V Arsenalu pro něj už místo nebylo, tak se skrze Aláves, kde trénoval s juniorkou, vrátil do Villarrealu. Týmu, který mu dal před patnácti lety první šanci v dospělém fotbale, se zatím odvděčuje skvělými výkony. A ten nejlepší si schoval na giganta z Madridu.

Real v prvním zápase nového roku na půdě Villarrealu bral jen remízu 2:2, a obě branky domácích zařídil právě Santi. Už ve čtvrté minutě poslal umístěnou střelou svůj tým do vedení, po obratu z kopaček Raphaela Varaneho a Karima Benzemy pak zmrazil Real vyrovnávacím gólem hlavou. Pro jen 168 centimetrů vysokého hráče to byla teprve druhá branka hlavou v jeho patnáctileté kariéře.

„Po tom všem, čím jsem si musel projít, jsou pro mě dvě branky do sítě Realu něco neuvěřitelného,“ zářil 34letý záložník po utkání. Pohled na to, jak si po všech problémech zase užívá fotbal, musí dojmout každého fanouška.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud