24. září 2019 • 14:50

Hraje se mi špatně, přiznal Messi. Stará se o mladou hvězdu Barcelony

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán Barcelony Lionel Messi, který v pondělí získal rekordní šesté ocenění FIFA pro nejlepšího fotbalistu roku, přiznal, že se mu po zranění lýtka zatím nehraje dobře. Argentinský útočník věří i ve zlepšení formy katalánského týmu. Soupeř Slavie ve skupině Ligy mistrů zažívá nejhorší vstup do sezony po 25 letech.



Barcelona v novém ročníku z šesti soutěžních zápasů vyhrála pouze dvakrát a v obou případech doma. Messi jako náhradník zasáhl do posledních dvou utkání v Dortmundu (0:0) a Granadě, kde Katalánci v sobotu s nováčkem španělské ligy senzačně prohráli 0:2.

"Nehrál jsem dva měsíce a je to znát. Cítím se být unavený a těžký, chybí mi rytmus. Říkali mi, že to bylo docela vážné zranění," citoval Messiho španělský list Marca.

Úřadující španělští šampioni se momentálně trápí především venku, kde včetně květnového finále domácího poháru s Valencií na stadionu Sevilly nevyhráli osmkrát za sebou.

"Odstartovali jsme špatně, trápí nás hra a vytváření šancí. Jsme sice pořád na začátku, ale je třeba rychle odpovědět," upozornil Messi. "Nezbývá nám už moc času a musíme se hodně zlepšit. Uvědomujeme si to, je to týmová záležitost. Nepochybuji o tom, že se zlepšíme," doplnil dvaatřicetiletý kanonýr.

Jedním z mála pozitiv Barcelony v aktuální sezoně je nástup šestnáctiletého útočníka Ansa Fatiho, který v pěti soutěžních utkáních zaznamenal dva góly a asistenci. "Zaujal mě už první den, kdy jsem ho viděl trénovat. Pak začal hrát s námi. Má velkou kvalitu, ale musíme s ním postupovat krůček po krůčku a netlačit na něj. Nesmí mu humbuk kolem něj zamezit v růstu, protože má všechny předpoklady k tomu, aby z něj byl skvělý hráč," uvedl Messi.

Fotbalisté Barcelony se v Praze v rámci 3. kola skupiny Ligy mistrů představí 23. října, o dva týdny později pak Slavii přivítají na svém stadionu Camp Nou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud