1. července 2011 • 09:29

Miliarda je málo. Neymara nedáme, odmítá Santos

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden z největších fotbalových talentů současnosti Brazilec Neymar není podle svého zaměstnavatele na prodej. Brazilský klub FC Santos nemá v úmyslu přijít o svůj klenot, byť je za něj pět evropských klubů ochotno zaplatit v přepočtu více než miliardu korun. Krátce před začátkem mistrovství Jižní Ameriky v Argentině to řekl předseda Santosu.



"Vzhledem k přetrvávajícím spekulacím o budoucnosti našeho klíčového hráče v brazilském i světovém tisku prohlašuji, že Neymar není hned z několika důvodů na prodej," uvedl Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro ve čtvrtek s tím, že devatenáctiletý útočník má nejen neocenitelné fotbalové schopnosti, ale i obrovskou marketingovou cenu. "S naším klubem i fanoušky je spojen pupeční šňůrou," doplnil.



Za 45 milionů eur, které má fotbalista uvedené ve smlouvě jako odstupné, jsou odhodlány Neymara koupit Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Manchester City a Anži Machačkala.

O brazilský talent má zájem pět evropských velkoklubů O brazilský talent má zájem pět evropských velkoklubůFoto Reuters

"Všechny nabídky ale odmítneme, chceme ho udržet ještě několik dalších let," uvedl předseda Santosu, jemuž Neymar v minulém týdnu zajistil poprvé od éry Pelého v 60. letech prestižní Pohár osvoboditelů.

Brazilský mladík s extravagantním účesem si prý příliš finančně nepohorší, pokud dodrží smlouvu a zůstane v současném působišti až do domácího mistrovství světa v roce 2014.

"Už teď vydělává velké peníze. Nemá důvod odcházet," dodal klubový šéf, jenž na Neymarův plat získává prostředky z různých marketingových akcí.


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud