25. března 2012 • 17:23

Rangers výhrou v derby odložili mistrovské oslavy Celtiku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Glasgowské derby ve 31. kole skotské ligy vyhráli fotbalisté Rangers. Celtic dnes na domácí půdě v Ibrox Parku porazili 3:2 a připravili svého rivala, který dohrával zápas v devíti, o možnost získat v předstihu titul.



Rangers, pro které by soupeřovy mistrovské oslavy na jejich hřišti byly po nedávném odečtu deseti bodů za vstup pod nucenou správu další hořkou zkušeností, vedli od 11. minuty po zásahu Soneho Aluka.

Tříbrankový náskok domácím zajistily v 72. a v 77. minutě trefy Andyho Littlea a Leeho Wallace.

V té době už Celtic hrál bez Čcha Tu-Riho, který byl po půlhodině hry vyloučen, v 57. minutě dostal navíc červenou kartu Victor Wanyama. O přestávce byl také po hádce s rozhodčím vykázán na tribunu hostující trenér Neil Lennon.

Ani Rangers nedohráli zápas v plném počtu. Minutu před koncem dostal červenou kartu Carlos Bocanegra a z následné penalty kapitán Celtiku Scott Brown snížil. V nastavení pak na konečných 2:3 upravil Thomas Rogne.

Celtic po 31 kolech vede tabulku o 18 bodů před druhými Rangers a svůj 43. titul si může zajistit příští víkend, kdy přivítá St. Johnstone a Rangers hrají s třetím Motherwellem.

Skotská fotbalová liga - 31. kolo:
Glasgow Rangers - Celtic Glasgow 3:2.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud