16. srpna 2012 • 18:10

Wengera štve, že posílil United: Raději bych Van Persieho prodal do PSG

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenéra fotbalistů Arsenalu Arséna Wengera mrzí, že londýnský klub prodal útočníka Robina van Persieho konkurenčnímu Manchesteru United, a ne do zahraničí. Ztrátě kapitána a nejlepšího střelce z uplynulé sezony prý nešlo zabránit a pro "Kanonýry", kde působí i reprezentační kapitán Tomáš Rosický, bude příští sezona bez Van Persieho velkou výzvou.



Devětadvacetiletý Nizozemec v Arsenalu odmítl prodloužit smlouvu končící po příští sezoně a přestoupí do týmu úřadujícího vicemistra. "Rudí ďáblové" by měli podle anglických médií za Van Persieho zaplatit 24 milionů liber (761 milionů korun).

„Posílení soupeře je další negativní aspekt této ztráty. Chtěli jsme tomu předejít, ale bohužel se nám to nepovedlo. Upřímně bych ho raději prodal do zahraničí, například do Paris St. Germain,“ řekl Wenger Eurosportu.

„Van Persie je skvělý fotbalista a je vždycky smutné, když takového hráče ztratíte. Musíme však vzít v potaz ekonomickou realitu a vůli samotného hráče,“ uvedl francouzský trenér.

„Když se vám nedaří prodloužit kontrakt v jeho posledním roce, tak nezbývá jiná možnost, než ho nechat odejít," doplnil.

Nahradit nizozemského kanonýra, o kterého se vážně zajímal také druhý manchesterský celek City a Juventus Turín, bude podle Wengera pro třetí tým minulé sezony Premier League hodně obtížné.

„Už jsme tady zažili hodně a všechno jsme překonali, ale tohle bude opravdová výzva, protože Van Persie vstřelil třicet ligových branek za rok, čili skoro jednu na zápas," konstatoval manažer Arsenalu.

"Naši noví útočníci budou mít hodně práce zastoupit ho,“ řekl kouč, jenž chce dát v útoku více šancí letní posile z Montpellieru Olivieru Giroudovi.

Arsenal vedle nejlepšího střelce uplynulé sezony francouzské ligy získal německého ofenzivního univerzála Lukase Podolského z Kolína nad Rýnem a španělského záložníka Santiho Cazorlu z Málagy.

Van Persie by měl v Manchesteru v nejbližších dnech projít zdravotní prohlídkou a podepsat dlouhodobý kontrakt. Už v pondělí by mohl za United odehrát první ligový zápas s Evertonem.

Van Persie se trefil z penalty, v dresu Arsenalu však už další góly nepřidá
Van Persie se trefil z penalty, v dresu Arsenalu však už další góly nepřidá

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud