28. ledna 2014 • 16:08

Suchý opouští Spartak. Jsem nadšený, pochvaluje si Basilej

Autor: ČTK, iSport.cz, neu
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalista Marek Suchý po čtyřech letech opouští Spartak Moskva. Reprezentační obránce odchází do Basileje na půlroční hostování s opcí. Švýcarský šampion potvrdil na svém webu dohodu se Spartakem, o které dopoledne informovala agentura ITAR-TASS.



Suchý by měl do Basileje dorazit ve středu, podstoupit zdravotní prohlídku a následně podepsat smlouvu. Ta by v případě letního přestupu měla platit tři roky.

"Konkrétně jsem s Basilejí jednal jen pár dnů. První kontakty proběhly na konci minulého týdne. Do té doby byly ve hře jiné varianty, které jsou známy. Nakonec se to s Basilejí upeklo bleskově, což je pro mě jenom super. Jsem nadšený, moc se těším," řekl český reprezentant v rozhovoru pro Sport.

Suchý na podzim přestal nastupovat, proto s agentem hledal nové angažmá. "Jsem na hřiště strašně natěšený, vždyť na podzim jsem ve Spartaku nedostal příliš šancí. Sedět na lavičce je pro každého hráče nepříjemné, nikdo to nemá rád,“ uvedl Suchý.

"Od loňského léta jsme plánovaně v souladu se Spartakem hledali pro Marka nový klub, který by splňoval jeho přání, aby šlo o tým s vysokými ambicemi. V tomto ohledu se podařilo najít ideální volbu, protože Basilej pravidelně sbírá domácí trofeje, hraje Ligu mistrů a získala značný mezinárodní kredit," prozradil Suchého agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest Group.

O slávistického odchovance se zajímaly Anderlecht, Norimberk či nováček italské ligy Sassuolo. Nakonec se Suchý stane posilou nejlepšího švýcarského klubu, který pravidelně hraje Ligu mistrů a na jaře se představí ve vyřazovací fázi Evropské ligy, kde obhajuje loňskou semifinálovou účast. Za šestnáctinásobného švýcarského mistra hrával v letech 2011 a 2012 jiný český obránce Radoslav Kováč.

Pětadvacetiletý Suchý odehrál za Spartak 84 zápasů ruské ligy, během podzimu však přišel o místo v sestavě a dostal od klubu svolení hledat si jiné angažmá.

Rozhovor s Markem Suchým čtěte ve středečním Sportu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud