19. prosince 2014 • 13:37

Jaká je reálná hodnota hvězd? Costa vystřelil, Suárez byl přeplacený

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Rozdílné případy. Zatímco útočník Diego Costa po přestupu do Chelsea svou hodnotu výrazně navýšil, u forvarda Barcelony Luise Suáreze nastal poklesRozdílné případy. Zatímco útočník Diego Costa po přestupu do Chelsea svou hodnotu výrazně navýšil, u forvarda Barcelony Luise Suáreze nastal poklesFOTO: Koláž iSport.cz

    Částky na fotbalovém přestupovém trhu zdaleka ne vždy odpovídají realitě. Někdy se klubům povede parádní tah, mnohokrát ale dokážou nové posily výrazně přeplatit. To se v letním přestupovém období „povedlo“ Barceloně i Realu Madrid. Analytici z CIES spočítali na základě několika faktorů reálnou hodnotu hvězd, které v létě změnily dres. Kdo se nejvíce vyplatil a komu naopak cena klesla? Podívejte se v našem žebříčku.

  • Diego Costa

    Přestup: Atlético Madrid -> Chelsea
    Přestupová částka: 1,2 miliardy korun

    Reálná hodnota: 2,3 miliardy korun

    Diego Costa Diego CostaFoto Reuters, EPA

    Trefa do černého. Kanonýr Diego Costa se i přes pochybnosti mnoha fanoušků Chelsea chytil a vypadalo to, jako by hrál v londýnském klubu odjakživa. Nebýt zranění, nastřílel by ještě více než 12 gólů. I tak je to výborná bilance, díky které je druhým nejlepším střelcem Premier League.

  • Luis Suárez

    Přestup: Liverpool -> Barcelona
    Přestupová částka: 2,23 miliardy korun

    Reálná hodnota: 1,3 miliardy korun

    Luis Suárez Luis SuárezFoto Reuters

    Barcelona utratila za Suáreze obrovské peníze i přes jeho trest. Zatím se to ale nejeví jako nejchytřejší investice. Zákaz hraní už má sice uruguayský útočník za sebou, na hřišti mu to ovšem zatím neklape. Z 10 zápasů dal jen 2 góly, ve španělské lize se ještě netrefil.

  • Cesc Fábregas

    Přestup: Barcelona -> Chelsea
    Přestupová částka: 1 miliarda korun

    Reálná hodnota: 1,7 miliardy korun

    Cesc Fábregas Cesc FábregasFoto Reuters

    Další parádní tah Chelsea. Londýnský klub se může právem považovat za vítěze přestupového léta 2014. Stejně jako Costa nepotřeboval Fábregas žádný čas na rozkoukání, okamžitě začal produkovat parádní přihrávky. Španěl se stal klíčovým hráčem týmu, který dlouho proplouval sezonou bez porážky.

  • James Rodríguez

    Přestup: Monako -> Real Madrid
    Přestupová částka: 2,2 miliardy korun

    Reálná hodnota: 1,4 miliardy korun

    James Rodríguez James RodríguezFoto Reuters

    V tomto případě není propad chybou hráče, nýbrž přestřelené přestupové částky, kterou za něj madridský klub zaplatil. Samotný James má jistě stále prostor pro zlepšení, na jeho výkony si ale trenér Ancelotti nemůže stěžovat. A klubu se vyplácí i jinak. Jeho dresy jdou na dračku, navíc přilákal mnoho kolumbijských fanoušků.

  • Alexis Sánchez

    Přestup: Barcelona -> Arsenal
    Přestupová částka: 1,1 miliardy korun

    Reálná hodnota: 1,7 miliardy korun

    Alexis Sánchez Alexis SánchezFoto Reuters

    Další výborný počin anglického klubu a další ztráta Barcelony. O kvalitách Alexise nikdo nepochyboval, ovšem vysněný příchod Luise Suáreze znamenal Chilanův odchod. A v Arsenalu si mnou ruce, silný útočník je jejich nejlepším hráčem v letošní sezoně.

  • David Luiz

    Přestup: Chelsea - PSG
    Přestupová částka: 1,4 miliardy korun

    Reálná hodnota: 662 milionů korun

    David Luiz David LuizFoto EPA

    Už když v Paříži oznámili příchod stopera Luize, mnoho fanoušků i expertů nad přestupovou částkou krotuilo hlavou. Právem. Brazilský obránce podává hodně rozkolísané výkony, navíc dost často viditelně chybuje. Dobré ofenzivní momenty to nedokážou plně vyvážit.

  • Ángel di María

    Přestup: Real Madrid -> Manchester United
    Přestupová částka: 2,1 miliardy korun

    Reálná hodnota: 1,6 miliardy korun

    Ángel di María Ángel di MaríaFoto Reuters

    Ángel di María je na tom podobně jako James Rodríguez. Ve svých skvělých výkonech pokračoval i po přestupu do United, fanoušci si ho okamžitě oblíbili. Přibrzdilo ho pouze zranění. Anglický gigant každopádně trochu přeplatil, Di Maríova reálná hodnota je přeci jen o něco nižší.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud