2. srpna 2017 • 17:04

Neymar míří do PSG za pět miliard, potvrdil agent. Messi se dojemně loučil

Autor: iSport.cz, pod, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestup všech fotbalových přestupů je o pořádný kus blíž! Barcelona totiž dala oficiální povolení Brazilci Neymarovi, aby „řešil svoji budoucnost“. Hráčův agent a poradce Wagner Ribeira navíc oznámil, že transfer za neuvěřitelných 222 milionů eur (5,77 miliard korun), bude do konce týdne hotový. Neymar už své rozhodnutí odejít oznámil parťákům z Barcelony. „Hodně štěstí v tvém novém životě,“ popřál mu veřejně hvězdný Lionel Messi.



Ještě pochybujete? Už byste neměli, Neymarův přestup klapne v nejbližší budoucnosti, ani obří výstupní klauzule není překážkou. "PSG tuhle sumu za Neymara zaplatí. Ještě tenhle týden bude v Paříži představen jako nová posila," citovala Ribeira španělská média.

Neymar, o jehož odchodu z Barcelony se spekuluje už několik týdnů, je už v Paříži, kde jedná o posledních detailech dohody s PSG.

Co vypadalo původně jako sci-fi, dostává reálné obrysy a blíží se do finále. Pětadvacetiletý Neymar už ve středu oznámil na tréninku svým spoluhráčům, že chce z Barcelony odejít. A kouč Ernesto Valverde ho oficiálně uvolnil z tréninku, aby „si mohl vyřešit svou budoucnost“.

Útočník má ve smlouvě s Barcelonou výstupní klauzuli na 222 milionů eur a bohatí šejkové z PSG ji evidentně chtějí zaplatit. Neymar se tak stane bezkonkurenčně nejdražším fotbalistou v historii, zatím nejvíc zaplatil vloni Manchester United za Paula Pogbu - Juventus za něho vyinkasoval 105 milionů eur (asi 2,8 miliardy korun).

Neymar přijel na základnu Barcelony Joan Gamper hodinu a půl před začátkem tréninku, v autě s ním seděli ještě dva muži. Celá akce ale byla hodně rychlá - všehovšudy zde trávil 43 minut, než se opět sebral a odjel.

Se svým otcem, který je zároveň jeho agentem, se pak oficiálně setkali s vedením Barcelony, které informovali o jeho záměru odejít, a začali jednat o vyvázání ze smlouvy. Katalánský velkoklub jim na oplátku sdělil, že očekává zaplacení celé výstupní klauzule.

Že je ale Neymar jednou nohou pryč z Barcelony, potvrdil nepřímo na svém Instagramu Lionel Messi. Ten se totiž se svým parťákem již rozloučil. „Bylo nesmírné potěšení s tebou sdílet všechny ty roky, můj příteli. Přeji ti štěstí v nové fázi tvého života,“ napsal Argentinec a přiložil emotivní vzpomínkové video.

Brazilec Neymar přijíždí do tréninkového centra Barcelony, kde měl oznámit, že chce odejít do PSG
Brazilec Neymar přijíždí do tréninkového centra Barcelony, kde měl oznámit, že chce odejít do PSG

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud