Jakub Konečný
14. ledna 2020 • 11:31

Bílek v Kazachstánu uspěl. Kromě reprezentace povede i mistra ligy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český trenér Michal Bílek (54) si v dalekém Kazachstánu střihne dvojí úvazek. Kromě reprezentace, s kterou v kvalifikaci na letošní mistrovství Evropy získal deset bodů, nově povede i tým FC Astana, úřadujícího mistra země. „Už je to podepsáno,“ potvrdil redakci iSport.cz Jiří Bílek starší, bratr bývalého českého reprezentanta.



Dobrodružná štace v Kazachstánu Michalovi Bílkovi vyloženě sedla. S podceňovaným týmem dokázal v kvalifikaci EURO 2020 deset bodů, když porazil Skotsko (3:0), dvakrát San Marino (4:0 a 3:1) a uhrál remízu na Kypru (1:1).

Nově vedle národního týmu povede i FC Astana, úřadujícího šampiona Kazachstánu a pravidelného účastníka evropských pohárů. Předloni se Astana potkala v základní skupině Evropské ligy i s Jabloncem, který doma porazila 2:1 a z venku si přivezla remízu 1:1.

„Jsem hrdý, že mohu vést tak velký klub, kterým je Astana. Chci poděkovat vedení klubu za důvěru. Při své práci v národním týmu jsem samozřejmě viděl všechny zápasy Astany, včetně evropských soutěží. Tým dosáhl v posledních letech maximálních výsledků, je šestinásobným národním šampionem a neustále hraje ve skupinové fázi evropské ligy,“ řekl Michal Bílek klubovému webu.

„Jednalo se o tom několik posledních dní. A dnes se to podepsalo,“ řekl redakci iSport.cz Jiří Bílek, bratr bývalého hráče i trenéra české reprezentace.

Kádr Astany má podle serveru transfermarkt.de hodnotu 29,4 milionu eur, tedy 765 milionů korun.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud