Pavel Novotný
1. září 2008 • 16:13

Postoupíme, tvrdí kouč Severního Irska

TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvalifikační zápasy o účast na světovém šampionátu v Jižní Africe již klepou na dveře. Jedním z hlavních soupeřů českého týmu bude i tým Severního Irska.



Nigel Worthington, trenér Severního Irska, chce vstoupit do kvalifikačních bojů úspěšně a před začátkem kvalifikace neskrývá sebevědomí. "Naším cílem je mít po úvodních dvou zápasech plný počet šesti bodů," prohlásil sebevědomí kouč.

Ferguson: Anglie na MS postoupí
Anglie se musí kvalifikovat na světový šampionát do Jižní Afriky v roce 2010. Alespoň to tvrdí manažer Manchesteru United Sir Alex Ferguson.

Nemalé naděje však hrdý Skot dává i "své" reprezentaci.

Zatímco v sobotním zahajovacím zápase kvalifikace se Angličané potkají s Andorou, v polovině příštího týdne narazí na Chorvaty.

Právě Chorvaté zavřeli svému slavnému soupeři cestu na evropský šampionát do Švýcarska a Rakouska, když kolébku kopané porazili i v jejím svatostánku ve Wembley.

"Anglii rozhodně nečeká jednoduchá kvalifikační skupina, nicméně jsem přesvědčen, že s hráči, kteří jsou momentálně v národním týmu, se tentokrát na závěrečný turnaj probojuje," věří reprezentaci Albionu Sir Alex Ferguson.

Nadějně vidí i postupové šance Skotska. Skotský národní tým bude v deváté skupině čelit především Norsku a Holandsku. "

"Skotsko má určitě šanci na postup. Rozhodne se mezi námi, Nory a Holanďany, ale věřím, že na závěrečný turnaj postoupíme.

Těžší to podle manažera "Reds" bude pro další ostrovní týmy Wales a Severní Irsko. Severní Irsko čekají nejtěžší soupeři především v duelech s Polskem a Českou republikou.

"Nejsem si jistý, že Wales a Severní Irsko postoupí ze skupiny."

"Irové mají velmi těžké soupeře a Wales čekají Německo a Rusko. Oba dva to budou mít s postupem velmi složité."

"Ale Skotsko šanci má a Anglie by postoupit určitě měla," uzavírá manažer Reds.



Přitom jeho svěřenci nemají lehký začátek. V sobotu 6. září hrají v Bratislavě proti Slovensku a o čtyři dny později přivítají v Belfastu Česko.

Trenér ostrovní země bude mít k dispozici všechny důležité hráče.
"Jsme malá země a nemáme na výběr z velkého množství hráčů, ale máme dobrý, konsolidovaný tým se zkušenými hráči. Navíc máme řadu mladých talentovaných hráčů. Jsem spokojen i se soupeři, se kterými se utkáme ve skupině, "dodává Worthington.

"Věřím, že předvedeme v obou zápasech dobré výkony a získáme plný počet šesti bodů, ale bude to znamenat být stoprocentně koncentrován nejen na hřišti, ale i mimo něj. Jen tak dosáhneme úspěchu."

Worthington těší, že se uzdravil střelec David Healy ze Sunderlandu a Steven Davis z Glasgow Rangers.

"David má svůj specifický styl hry. je to chytrý hráč a pro tým nesmírně platný. Steven odehrál skvěle druhou část sezóny v Rangers," dodává Worthington.

V nominaci Severního Irska se objevuje i jméno osmnáctiletého obránce Ryana McGivena, který si odbyl premiéru v Mampden Parku.

"Jsem z něho nadšený. Svoje kvality a přínos pro tým ukázal v přátelském utkání proti Skotsku," říká Worthington.

Na reprezentačním srazu přivítal trenér Severního Irska i brankáře Jonathana Tuffeyho.

"Jonathan je členem reprezentace do jednadvaceti let, navíc předvádí dobré výkony i ve svém týmu. Bude to pro něj skvělý zážitek a zkušenost. Určitě mi to dá příležitost poznat ho blíž a přesvědčit se více o jeho kvalitách," uzavírá trenér Severního Irska.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud