6. května 2009 • 11:05

Baroš se dočká nového kouče

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český útočník Milan Baroš bude mít od nové sezony v Galatasarayi Istanbul zřejmě nového kouče. Podle informací španělského tisku se slavný turecký celek dohodl na smlouvě s Němcem Berndem Schusterem.



Ten je od prosince bez práce, poté co skončil v Realu Madrid. Galatasaray však informaci dosud oficiálně nepotvrdil.

Padesátiletý Schuster podle španělského deníku Sport již v Istanbulu podepsal roční kontrakt s opcí, který mu vynese dva miliony eur. Měl by tak nahradit dosavadního kouče Bülenta Korkmaze.

Ten v únoru vystřídal jiného německého trenéra Michaela Skibbeho, s jehož výsledky nebylo vedení spokojeno. Jenže pod Korkmazem Galatasaray vyhrál jen čtyři z devíti zápasů a definitivně přišel o šanci na titul.

Pro Schustera by to znamenalo trenérské angažmá už ve čtvrté zemi. Po začátcích v Kolíně nad Rýnem trénoval ukrajinský Šachtar Doněck a následně působil ve Španělsku, kde vedl Xerez, Levante a jméno si udělal v Getafe, s nímž předváděl atraktivní a efektivní fotbal.

To mu vyneslo místo na lavičce v Realu Madrid, s nímž vybojoval titul. V královském celku působil již jako obávaný kanonýr a předtím hrál i za konkurenční Barcelonu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud