4. ledna 2011 • 17:03

Legendární Bergkamp povede rezervu Ajaxu

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Někdejší hvězdný fotbalový útočník Dennis Bergkamp se oficiálně stal trenérem rezervního týmu Ajaxu Amsterodam, kde vystřídal svého někdejšího spoluhráče Franka de Boera. Ten převzal první mužstvo po odvolaném Martinu Jolovi a získal smlouvu až do roku 2014.



Talentovaní mladíci v rezervním týmu Ajaxu se tak mohou těšit na spolupráci s další slavnou postavou. Zatímco De Boer proslul jako dirigent obrany, Bergkamp zářil v útoku.

V Ajaxu, kde s fotbalem začínal, se trenérské práci u juniorských výběrů věnuje už od roku 2008, kdy začal studovat profilicenci UEFA. Společně s Johanem Neeskensem, vicemistrem světa z let 1974 a 1978, vedli i nizozemský reprezentační B tým.

Jednačtyřicetiletý Bergkamp ve své kariéře prošel Ajaxem, Interem Milán a Arsenalem, kde strávil nejlepších jedenáct let své kariéry. V reprezentaci nasbíral 79 startů a nastřílel 39 gólů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud