Jakub Konečný
9. února 2011 • 12:03

Skandál! Sparta podváděla v přípravě s hráči

Autor: Jakub Konečný, pj
Vstoupit do diskuse
20
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Vypadá to jako kuriozita, ale jde o podvod největšího zrna. Fotbalová Sparta včera proti Zenitu nasadila tři hráče omluvené z reprezentace. A aby se na to nepřišlo, Kadlec, Pekhart a Pamič hráli v dresech se špatnými jmenovkami. Jenže smůla – vyfotili je redaktoři oficiálních stránek ruského klubu.



V úterý vydala Sparta na svém webu stručné info: porazili jsme Zenit Petrohrad 2:1, oba góly dal Pavel Kadeřábek. Nadějný dorostenec však opravdovou radost ze dvou tref do sítě ruského mistra mít nemohl. Do zápasu totiž ve skutečnosti vůbec nezasáhl.

V jeho dresu s číslem 16 a jmenovkou Kadeřábek se po trávníku ve španělské Marbelle proháněl Václav Kadlec. Pikantní v této souvislosti je, že oba mladíci slyší na stejnou přezdívku - Káďa.

Reakce Sparty? Směšná. "O oba góly se nepostaral Pavel Kadeřábek, jak jsme vás včera informovali, ale Václav Kadlec," píše na svých stránkách.

Zázrakem se prý vyléčil a těsně před zápasem tak mohl nastoupit do zápasu. Pod jmenovkou "Kadeřábek" hrál z toho důvodu, že realizační tým pro všechny tři fotbalisty neměl připraveny jejich dresy. A je náhoda, že zrovna pro tyhle tři... (celou obhajobu Sparty můžete číst zde »)

Sparťanský útočník Václav Kadlec při zápase s Petrohradem. Nastoupil v něm se jmenovkou Kadeřábek.
Sparťanský útočník Václav Kadlec při zápase s Petrohradem. Nastoupil v něm se jmenovkou Kadeřábek.

Den před utkáním se Zenitem, tedy v pondělí, Sparta jak Kadlece, tak Tomáše Pekharta omluvila ze srazu reprezentační jedenadvacítky kvůli viróze.

Pekhart přitom o čtyřiadvacet hodin později zasáhl do zápasu s Rusy rovněž, jak dosvědčují snímky na oficiálním webu Zenitu Petrohrad.

Konečně třetím sparťanem, který hrál proti Zenitu na zapřenou, je Manuel Pamič. Ten v zápise o utkání figuroval jako hráč číslo 5 – Podaný, což je z fotografií také jasně patrné.

Pamič měl původně dnes v Pule nastoupit za Chorvatsko proti České republice. Jenže se už minulý pátek omluvil pro zranění kolena.

„Mluvil jsem i s lékařem Sparty, který potvrdil, že problémy Manuelovi v dalších dnech znemožní trénovat. Jeho start ve středečním zápase je vyloučen,“ uvedl lékař chorvatské reprezentace Boris Nemec.

No, jak vidno, také Pamič se dal zázračně do kupy.

Chorvatský obránce Manuel Pamič je podle Sparty zraněný, jenže proti Petrohradu hrál. Ze zápasu Chorvatska s českou reprezentací se ale omluvil.Foto fc-zenit.ru

Důvod dětinského počínání Sparty je jasný. Její příprava jde do finiše, už příští týden ji čeká v Evropské lize Liverpool. Pracuje na základní sestavě, a tak nechtěla na celý týden přijít o tři borce, kteří by do ní měli s největší pravděpodobností patřit.

Proč však Sparta nezvolila mnohem důstojnější cestu oficiální domluvy s příslušnými reprezentačními trenéry, toť otázka. Především pro její vedení, které sobě i klubu uřízlo pořádnou ostudu.

A dost pravděpodobně nezůstane jen u toho. Na podobné chytrolínství totiž pamatuje i disciplinární řád ČMFS, který by mohl potrestat jak Spartu, tak její hráče.

"Pokud je hráč oficiálně lékařsky omluven z reprezentace, tak nesmí nastoupit do zápasu za svůj klub. Podle disciplinárních řádů FIFA vede tohle jednání k disciplinárním opatřením," řekl Jan Obst, pracovník legislativně právního oddělení.

Vyjádření Sparty - Záměna (zdroj: sparta.cz)
„Václav Kadlec i Tomáš Pekhart byli z utkání reprezentační jedenadvacítky v Nizozemsku řádně omluveni. Minulý týden totiž oba trpěli virózou a jejich stav rozhodně neumožňoval náročný přesun z jihu Španělska do Prahy a poté do Nizozemska. Příznaky virózy ale na začátku tohoto týdne u obou odezněly a trenéři se – samozřejmě po poradě s lékaři - proto těsně před samotným zápasem s Petrohradem rozhodli, že je na určitou část utkání postaví. O této situaci bylo dnes informováno i vedení reprezentační jedenadvacítky. Manuel Pamić měl problémy s kolenem. Vyšetření, které podstoupil na konci minulého týdne v Malaze ale prokázalo, že se nejedná o vážnější záležitost. I vedení chorvatské reprezentace jsme dnes o celé záležitosti informovali."
Ondřej Kasík, tiskový mluvčí Sparty

KOMPLETNÍ ZNĚNÍ VYJÁDŘENÍ SPARTY NAJDETE ZDE »
Vstoupit do diskuse
20

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud