15. dubna 2011 • 11:50

VIDEO: Policista mlátí fanouška Slavie do hlavy

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
63
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ke zranění fanoušků Slavie nemohlo při derby se Spartou dojít vinou zákroku policie, tvrdil její mluvčí. Vzduchem prý létaly předměty, o které se měli příznivci "sešívaného" klubu poranit. Existuje ale video, na kterém policista mlátí teleskopickým obuškem ležícího fanouška!



Policie po utkání Sparta-Slavia (2:0) uvedla, že se jeden tábor pokusil napadnout ten druhý na křižovatce před stadionem. Vzduchem navíc létaly světlice, pet lahve a nakonec i sklo.

Při příchodu fanoušků Slavie do jejich vyhrazeného sektoru došlo k dalšímu střetu, při kterém policisté zadrželi několik osob. Čtyři fanoušci byli zraněni.

"Ke zranění došlo po zásahu létajícími předměty, nikoliv vinou zákroku policie. Policisté naopak fanoušky před házenými předměty chránili a několika fanouškům ošetřili zranění," uvedl policejní mluvčí Hulan.

VIDEO: Podívejte se, jak policista zmlátil ležícího fanouška

Videosnímek, na kterém policista dvakrát praští do hlavy ležícího fanouška Slavie.
Video se připravuje ...

Na internetu však mezi fanoušky koluje video, které tahle tvrzení vyvrací. Na něm je vidět, jak policista dvakrát udeří do hlavy ležícího fanouška. A údajně mu tím rozsekne hlavu. Snímek na serveru youtube.com zveřejnila slávistická skupina příznivců Ultras.

Policie dále informovala, že v souvislosti s derby pražských "S" zadržela celkem devět osob. Čtyři z nich jsou podezření ze spáchání trestného činu, v pěti případech se jednalo o přestupky.

"Dva fanoušci se dopustili útoku na veřejného činitele, v jednom o maření výkonu úředního rozhodnutí v případě osoby, která má soudem zakázaný vstup na fotbalová utkání. Ve zbývajících případech se jednalo o výtržnictví," dodal Hulan.

Fanoušci Slavie při pochodu na derby se Spartou.
Fanoušci Slavie při pochodu na derby se Spartou.

Vstoupit do diskuse
63

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud