6. května 2011 • 16:10

Policie zahájila trestní řízení s fans Slavie

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Policie zahájí trestní řízení nejméně se sedmi fotbalovými výtržníky, kteří porušili zákon v souvislosti se čtvrtečním pohárovým utkáním mezi Slavií a Olomoucí v pražském Edenu.



Policie již dříve zadržela tři lidi, dva z toho jsou podezřelí z trestných činů, jeden z přestupku. U dalších nejméně pěti výtržníků zná policie jejich totožnost a v dohledné době s nimi zahájí trestní řízení, popřípadě je začne i trestně stíhat. ČTK o tom dnes informovala mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Policie vyhodnocuje několik desítek hodin kamerových záznamů ze stadionu, svých, ale i z kamer televizních štábů. Jeden ze zadržených je podezřelý ze spáchání trestného činu výtržnictví a poškozování cizí věci a hrozí mu až dvouleté vězení.

Kapitán Karol Kisel promlouvá k fanouškům
Kapitán Karol Kisel promlouvá k fanouškům


Druhý je podezřelý ze spáchání násilí proti úřední osobě, jednání třetího kvalifikovali policisté jako přestupek, a proto případ postoupili správnímu orgánu. Podle policie je však velmi pravděpodobné, že se okruh podezřelých ještě rozšíří.

"Zákrok policie vyhodnotila jako oprávněný a naprosto adekvátní," sdělila Miklíková. Policie se snažila postupovat nenásilně a zaměřovala se na vytlačení lidí ze stadionu. Rázně podle mluvčí zakročila až v okamžiku, kdy výtržníci poškozovali zařízení stadionu a útočili na policisty.

"Nezaznamenali jsme ani žádné zranění," dodala Miklíková. Škodu policisté předběžně vyčíslili na 300.000 korun.

Podle majitele stadionu společnosti E-Side jsou škody předběžně stanoveny na 200.000 korun. Jde především o tvrzená skla ve skyboxech v prvním patře, kudy se fanoušci pokusili dostat do útrob stadionu.

"Skla však nelze vyměnit hned, protože jsou na objednávku. Chvíli to potrvá. Škody jsou ale takové, že nevadí funkčnosti stadionu," řekl ČTK ředitel společnosti Pavel Kuka. Další nájemce Bohemians 1905 tak může v neděli v Synot Tip Areně přivítat v ligovém utkání Olomouc.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud