17. května 2011 • 04:59

Ve hře o budoucnost Slavie je i tajemný investor!

Autor: har
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdy představí „červenobílí“ nového vlastníka? Odpověď na tuhle otázku se včera tvořila na nejspíš klíčovém mítinku v Londýně.  U jednoho stolu se sešli aktuálně nejdůležitější hráči této hry: společnost ENIC, která tvrdí, že je nepřetržitým majoritním akcionářem klubu, Natland Group, firma, jež deklarovala touhu získat většinový podíl ve Slavii, a tajemný investor.



Závěry z tohoto rokování na nejvyšší úrovni? Veřejnost si na ně musí počkat.

„Můžu potvrdit, že schůzka v Londýně probíhá, ale žádný výstup z ní zatím nemám,“ řekl včera vpodvečer Sportu Rostislav Starý, tiskový mluvčí Natland Group. Dodal, že dnes byl měl být moudřejší. „Rozhodně nechceme nikoho a zvláště slávistické fanoušky napínat. I s ohledem na licenční řízení. Jakmile bude něco nového, okamžitě o tom budeme informovat,“ slíbil.


Ani druhá strana nenabídla resumé. „Jednání bylo zahájeno ráno, ale víc si nedovolím předjímat,“ konstatoval ve včerejším odpoledni Petr Slach, právní zástupce ENIC a Debt Collect London Limited (té ENIC podstoupil více než stomilionový dluh u Slavie) v Česku.

Prozradil však, že reprezentanti Natlandu nevyrazili do Londýna sami, ale ještě s jedním investorem. S jakým? „Zdržel bych se komentáře,“ prohlásil Slach. „Ale jestli tomu dobře rozumím, vytvořili by něco jako společný podnik, který by koncentroval majoritu ve Slavii. A měl by zavést větší řád ve Slavii,“ doplnil.

Olomouc si v klidu zajistila postup do finále Ondrášovka Cupu
Olomouc si v klidu zajistila postup do finále Ondrášovka Cupu


„Natland hledá za sebe komplexní řešení situace ve Slavii a chce získat nezpochybnitelnou majoritu v klubu,“ uvedl Starý.

Transparentnost vlastnických vztahů potřebuje Slavia okamžitě. Už ve druhé polovině tohoto týdne totiž musí na svaz podat odvolání ve věci neudělené profesionální licence. A vše potřebuje doložit písemnými fakty.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud