5. června 2011 • 05:00

Damková: Je to lepší než s chlapama!

Autor: Patrik Vacek
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to skvělá premiéra! Trojice ženských sudí Dagmar Damková, Adriana Šecová a Lucie Ratajová poprvé v historii řídila profesionální fotbalový zápas. Včerejší druholigové utkání Dukly se Zlínem (2:0) zvládly na jedničku a za jejich výkon jim zatleskali jak hráči, tak i diváci na Julisce.



Sehraná trojice žen rozhodovala v minulém týdnu i londýnské fi nále Ligy mistryň, v němž Lyon porazil Postupim 2:0.

Šéf rozhodčích Luděk Macela byl s jejich výkonem spokojený, a proto je nominoval na druholigový zápas. Dukla už měla jistý postup do první ligy, a tak v utkání se Zlínem už o nic nešlo. Ženy v černém se na zápas těšily.

„Měly jsme velkou radost. Lucka mi psala SMS, jak je nadšená," prozradila Damková, která už rozhodovala i utkání v první lize. S holkami se jí prý píská líp než s chlapy.

Utkání druhé ligy kompletně řídily poprvé v historii ženy.
Utkání druhé ligy kompletně řídily poprvé v historii ženy.

„Víme, co od té druhé čekat, a nevrážíme si kudlu do zad. Klukům tolik nevěřím, co se týče lidských věcí. Už dávno jsem si udělala obrázek,“ tvrdí Damková a připomněla proslavené odposlechy z korupční aféry, ve kterých ji právě sudí sprostě pomlouvali.

Včerejší zápas se ženskému i vyhrocené chvilky. Podráždění zlínští hráči si ke konci zápasu na pomezní Lucii Ratajové vylili zlost za špatně posouzený aut. „Co to máváš, každej viděl, že je ten míč náš,“ řvali hosté.

Po zápase na Dukle propukly dodatečné oslavy postupu do první ligy. A slavilo se nejen na Julisce. Žižkov si zajistil postup do nejvyšší soutěže výhrou 1:0 v Mostě. V nejvyšší soutěži se tak objeví hned pět týmů z Prahy.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud