16. června 2011 • 14:52

Do Sparty bych šel, přiznal exslávista Gecov

Autor: čtk
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pražské Slavii vyrostl pro velký fotbal a Spartu vždy logicky považoval za největšího rivala, ale právě na Letné možná bude záložník Marcel Gecov pokračovat ve slibně rozjeté fotbalové kariéře.



Po mistrovství Evropy jednadvacítek by mohl do Sparty přestoupit z Liberce. Nyní se však soustředí jen na šampionát v Dánsku, kde s českým týmem bude v neděli proti Anglii bojovat o postup do semifinále.

"Vím, že Sparta s Libercem jedná. Za sebe můžu říct, že ta nabídka je lákavá, ale chci to řešit až po mistrovství. Teď chci mít klid opravdu jen na něj a všechno nechávám na svém manažerovi," řekl Gecov při dnešním setkání s novináři v tréninkovém centru českého týmu v Bjerringbrö.

Třiadvacetiletý defenzivní středopolař je pro Spartu jedním z hlavních terčů na letní přestupové burze. Pokud by se transfer uskutečnil, Gecova by netížily výčitky, že je odchovancem velkého pražského rivala.

Každý přestup hráče, který má sparťanskou či slávistickou minulost, do tábora úhlavního soka, budí pozornost. Gecov však podobným způsobem neuvažuje.

"Takhle to neberu. Je to fotbalový život a těžko se dá kariéra strávit v jediném klubu," uvedl.

"Spartu považuju dlouhodobě za top klub, jeden z nejlepších, ne-li vůbec nejlepší. Kdo by tam nechtěl hrát? Pro moji kariéru by to byl posun vpřed," řekl Gecov, který ve Slavii nikdy příležitost v ligovém týmu nedostal. V nejvyšší soutěži debutoval před čtyřmi lety v kladenském dresu.

Gecov se snaží proniknout obranou Ukrajiny
Gecov se snaží proniknout obranou Ukrajiny


Gecov je na šampionátu jedním z devíti fotbalistů, kteří prošli Slavií, ale podobně jako Lukáš Vácha, Tomáš Pekhart, Bořek Dočkal, Jan Hošek, Jan Kovařík či Jan Hanuš nedostali v ligovém týmu mnoho příležitostí. Výjimkou jsou pouze Marek Suchý a Milan Černý.

Gecov i proto Slavii před třemi lety definitivně opustil a zamířil do Liberce, kde se stal klíčovým hráčem středu zálohy a nepostradatelným je i v jednadvacítce, kde na něj sází kouč Jakub Dovalil.

Gecov se nebojí toho, že by ve Spartě musel znovu od základů budovat svoji pozici v týmu, v němž je větší tlak na místo. Na post středního záložníka si na Letné dělají ambice Kamil Vacek, Marek Matějovský, Jiří Kladrubský či Martin Abena.

"Jestli se chci někdy v kariéře posunout nahoru, tak nějaký strach z konkurence nesmí přijít v úvahu. Člověk se na podobné výzvy naopak musí těšit, jinak zůstane stát na místě. Už jen každodenní srovnání s hráči ve Spartě při trénincích by mi mohlo pomáhat," přemítal Gecov.

Nezavrhuje ani variantu, že dál zůstane v Liberci. "I tam mám vytvořené podmínky, že se můžu zlepšovat," uvedl.

Je na něm však znát, že si přestupové spekulace kolem své osoby momentálně neužívá. Nerad prý tříští pozornost v době, kdy jednadvacítce jde na ME v Dánsku "o všechno". Gecov nepochybuje, že se spoluhráči v neděli zvládne poslední duel základní skupiny proti Anglii.

"Prohra se Španělskem příjemná nebyla, ale nesmíme se hroutit z toho, že nás soupeř přehrál a byl lepší. Nezbývá nám než to přijmout jako fakt. Nic se nemění, na Anglii si věříme pořád," řekl Gecov.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud