17. července 2011 • 04:59

Spartu znemožnil Vltavín! A Řepka šílel

Autor: Pavel Krejča (Blesk)
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cirkus zvaný fotbalová Sparta zase baví diváky. Bohužel jen svou trapností, ničemností a zoufalostí. Kdysi slavný tým, který za 11 dní hraje 3. předkolo Evropské ligy (buď s Örebro, nebo se Sarajevem), totiž v prohrál s Lokem Vltavín 1:2. Ano, je tomu těžké uvěřit, ale je to tak! Třetiligovému soupeři, který dohrával v deseti, dal gól jen z penalty! Někdejší kapitán Tomáš Řepka vše z hrůzou sledoval jako náhradník z lavičky.



Blesk.cz

Čaba, Škovránek, Pečeňa, Krimlák, Pozníček. Že ta jména neznáte? Není divu. To jsou fotbalisté Loka Vltavín hrajícího v ČFL. Mančaftu, který v přípravě v pražských Holešovicích ztrapnil milionářskou Spartu.

Výkon favorita byl hrozný. Ligové hvězdičky líně pochodovaly po rozpáleném trávníku a po 22 minutách prohrávaly 0:2! Brankáře Čabu překonal až čtvrt hodiny před koncem z penalty Vacek. Tým kouče Martina Haška, na nějž z tribuny dohlížel sportovní generální manažer Chovanec, nedokázal po vyloučení Valáška využít ani dvanáctiminutovou přesilovku.

„Pane Sionko, není vám trapně?“ zeptal se fanoušek Sparty, který se za hráče styděl. „Není!“ odpověděl bývalý reprezentant. „Některé výkony hráčů pro mě byly velkým zklamáním. Z naší strany to byl úlet!“ zuřil Hašek.

Přitom sestava Sparty byla silná: Kopali Kušnír, Zápotočný, Brabec, Pamič, Kadlec, Matějovský, Kweuke, po půli i Vacek a Sionko. Jen z lavičky jako náhradník sledoval blamáž Tomáš Řepka. O jeho budoucnosti mlčí jak Sparta, tak sám obránce. Jak se zdá, místo v sestavě na něj nezbude! „Tomáš trénuje, je připravený. Máme tři stopery, hrát mohou jen dva,“ opakuje kouč Hašek.

Bude-li v podobných výkonech Sparta pokračovat, mají se její příznivci na co těšit. Ve čtvrtek ji čeká generálka s Jihlavou, 28. července 3. předkolo Evropské ligy a pak o víkendu ligový start v Budějovicích.

Z lavičky sledoval nedobrý vývoj utkání Sparty s Loko Vltavín Tomáš Řepka
Z lavičky sledoval nedobrý vývoj utkání Sparty s Loko Vltavín Tomáš Řepka

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud