19. září 2011 • 18:40

Provokujete, zdržujete a simulujete! Mourinho "chválil" Levante

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů Realu Madrid José Mourinho po nedělní překvapivé prohře 0:1 s Levante pogratuloval soupeři k provokacím, zdržování a simulování. Portugalský kouč také zkritizoval vlastního záložníka Samiho Khediru, který se nechal zbytečně vyloučit.



Německý fotbalista dostal červenou kartu ve 40. minutě poté, co strčil do domácího kapitána Sergia Ballesterose. Levante přesilovku využilo v 68. minutě díky trefě Arouny Koného. "Musím pogratulovat soupeři, protože hrál chytře, provokoval, simuloval, nevracel míč a zdržoval. To je také součást fotbalu," citovala Mourinha agentura Reuters.



Portugalský kouč nešetřil ani Khediru. "Vina podle mě leží i na jednom našem hráči, který se nechal vlákat do pasti," uvedl. "Za porážku může částečně on, nemám problém to říct. Část viny však nese i rozhodčí, stejně jako já a další hráči," přidal.

Mourinho prý přitom tým na podobné situace připravoval a zdůrazňoval, aby se nenechal vyprovokovat a zbytečně vyloučit. "Proto jsem myslel, že nikdo červenou nedostane," prohlásil.

"Připravovali jsme se na to a tohle není reakce, kterou jsem si představoval. Myslím, že hráči by měli být inteligentní a podobných situací se vyvarovat," přidal.

Real v neděli po dvou předchozích výhrách nad Getafe (4:2) a Zaragozou (6:0) ve španělské lize poprvé prohrál a v tabulce je čtvrtý.

Kouč Realu těžce nesl další prohru s Barcelonou. V nastavení utkání zatahal asistenta trenéra Barcelony za ucho
Kouč Realu těžce nesl další prohru s Barcelonou. V nastavení utkání zatahal asistenta trenéra Barcelony za ucho

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud