4. října 2011 • 10:00

VIDEO: Tak se Straka loučil v Polsku. Slzy, nedokončené věty a útěk

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že je František Straka emotivním trenérem, netřeba říkat. Ale že umí své emoce prokázat nejen v nadšení, ale i v slzách, když je mu nejhůř, to se málo ví. Naposledy nesl těžce porážku své Arky Gdyně, která po drtivé porážce se Slaskem Wroclaw (0:5) sestoupila do druhé ligy.



Květen 2011. Ten měsíc nepatří u Františka Straky k nejoblíbenějším. Do posledního kola polské ligy doufal, že se mu podaří Gdyni zachránit v nejvyšší soutěži. Jenže v posledním kole nastala porážka 0:5, jež rozprášila všechny teoretické šance.

"Není to lehké," začal Straka na hodnotící tiskovce. "Přijeli jsme do Wroclawi s obrovskou nadějí, že Gdyni zachráníme. Ale poté pohromě ve druhé půli..."

Pak už stěží hledal slova. Ale co se stalo po přestávce, je lehké si domyslet. První poločas totiž skončil bez branek, všech pět gólů nasázela Wroclaw právě až ve druhém dějství.

Straka se po úvodních slovech odmlčel na dlouhou chvíli. "Omlouvám se," hlesl jen. Pak dodal, že se jen těžko ubrání svým emocích. A než aby se před desítkami novinářů trápil, raději místnost s poděkováním opustil.

Podívejte se na Strakovu emotivní tiskovku:



Nezlobte se, ale prostě nemůžu... František Straka se v Polsku loučil s brekem
Nezlobte se, ale prostě nemůžu... František Straka se v Polsku loučil s brekem

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud