17. října 2011 • 10:57

VIDEO: Breznaník jako Balotelli. Soupeře vyškolili nůžkami

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byly to úchvatné akce, které fotbalového fanouška nenechaly chladným. Liberecký záložník Michal Breznaník akrobaticky dopravil míč do sítě Sparty, čímž dokonale napodobil Maria Balotelliho z Manchesteru City. Tomu se podařil podobný kousek. Nůžkami sestřelil Aston Villu.



Krásný gól Breznaníka ze sedmé minuty Spartu nalomil tak dokonale, až na domácí půdě podlehla Liberci vysoko 0:3. Samotný hráč se navíc vyburcoval ke skvělému individuálnímu výkonu, který v 66. minutě korunoval druhou brankou.

Breznaníkovi při střídání tleskali i fanoušci Sparty, její hráči pak slovenského záložníka také vychvalovali. Ale divíte se? Na úspěchu Slovanu měl zásadní podíl: když hned na začátku v pádu švihnul nohou nad hlavou a přesně trefil míč k tyči, letenský stadion jen užasle zahučel.

„V televizi se na opakovačku podívám rád. Na hřišti jsem z toho fakt moc neměl,“ usmíval se Breznaník. Skromně dodal, že šlo o štěstí.

„Byla to náhoda. Ani jsem nevěděl, jak ta branka padla. Až když jsem viděl, že se radují ostatní kluci, tak jsem věděl, že to asi fakt byl gól,“ líčil slovenský záložník, který má v letošní sezoně na svém kontě už pět přesných zásahů.

„Letěl na mě centr, já stál před míčem. Nezbývalo mi nic jiného, než se do toho takhle položit. A navíc jsem se trefil pravačkou,“ popisoval levák Breznaník.

A teď se přesuňme do anglické Premier League... Útočník Mario Balotelli se do balonu opřel s podobnou grácií jako Breznaník, čímž zahájil demolici Aston Villy. Fotbalisté Manchesteru City zvítězili 4:1.

Díky této brance jej dokonce vzali na milost i někteří spoluhráči, kteří Balotelliho nedávno veřejně kritizovali za to, jak se chová na hřišti i mimo něj.

„V posledních týdnech na sobě zapracoval, hlavně na tréninku. Zaslouží si naše uznání. Myslím si, že konečně ukázal, že patří do tohoto týmu,“ uvedl Nigel de Jong.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud