2. prosince 2011 • 09:52

Bývalý majitel Sparty Petr Mach: Ve vězení mě chtěli zabít!

Autor: pj, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
11
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebýt spoluvězně, Petra Macha by zavraždili. Bývalý vlastník fotbalové Sparty se v otevřené zpovědi svěřil, že během pobytu ve vězení, že se jej pokusil někdo otrávit. „Byl ze mě muž určený k likvidaci,“ vzpomíná Mach ve své knize ‚Financoval jsem ODS‘.



Petr Mach říká, že první den ve vězení byl nejhorším ze všech. Neznal pravidla, jak to na Pankráci funguje. A netušil co dělat, aby se nedostal do konfliktu s bachaři, případně spoluvězni.

O jeho bezpečnost se bála i vězeňská služba. A tak – pro jistotu – šoupla Macha na samotku. To ale v prvotní chvíli nechápal. Taková slova považoval za výmluvu.

„Svému právníkovi jsem tlumočil své znepokojení, protože bezdůvodné zařazení na samotku je v rozporu se zákonem. Pokud je totiž člověku delší dobu upřeno se stýkat s jinými lidskými bytostmi, buď z toho po čase zcvokne nebo si hodí mašli,“ píše Mach.

Záhy však zjistil, že byl na omylu. Že obavy o jeho bezpečnost byly oprávněné. „Krátce po zařazení na normální celu byla zase jednou obligátní večeře s jogurtem a s rohlíky. Pomalu jej otevřu a zabořím do něj lžičku. Vtom proti mně vyrazí ruka jednoho spoluvězně, starého mazáka, který kroutil již devátý rok, a vyrazí mi jogurt z ruky. Pak říká: Podívej se, vole. A ukázal mi proti světlu víčko. Bylo celé propíchané injekční stříkačkou.“

Mach předal jogurt dozorci a posléze se dozvěděl, že v něm byla neznámá jedovatá látka. „Ta mě mohla otrávit. Tím jsem se stal z obyčejného vězně muklem – Mužem určeným k likvidaci,“ prozradil Mach ve své knize.

Do vězení se dostal kvůli údajnému neproclení dovezeného vozu BMW ze zahraničí. Pravomocně byl odsouzen k pětiletému trestu, přičemž v pankrácké věznici si odseděl polovinu trestu.

Mach nikdy s trestem nesouhlasil. Viděl v tom spiklenectví ze strany ODS, která mu prý dodnes dluží peníze. Vězení si spojuje i s nástupem levicové ČSSD a s její akcí Čisté ruce. „Byl jsem obětní beránek,“ říká o sobě.

Vstoupit do diskuse
11

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud