10. prosince 2011 • 12:57

Kolem kanonýra Lafaty krouží zájemci. První je polská Legia

Autor: tbl
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Famózní podzim jabloneckého kanonýra Davida Lafaty neušel pozornosti zahraničních klubů. Prvním zájemcem o jeho služby se zdá být polská Legia Varšava.  V druhém týmu tamní ligové tabulky už působí bývalý olomoucký útočník Michal Hubník.



S informací jako první přišel polský deník Przeglad Sportowy. "Legia loví snajpra z Čech," hlásá jeho titulek.

Lafata nastřílel na podzim v lize 18 branek a v počtu branek předčil všechny střelce v evropských soutěžích včetně Messiho.

"Nemohu to potvrdit, protože v této fázi jednání je lepší nezmiňovat konkrétní názvy klubů," řekl Przegladu hráčův agent Ondřej Chovanec. "Polská liga je ale pro Čechy zajímavá, už kvůli novým stadionům," dodal.

Legia se nicméně nedávno při angažování českého hráče spálila. I Hubník totiž do Polska v únoru přicházel s nálepkou nejlepšího střelce ligy. Ve čtrnácti zápasech dal pak jen dva góly.

Chovanec ale Lafatu brání: "Nejde je porovnávat. Hubník předtím střílel góly jen v jedné sezoně, Lafata potvrzuje svou kvalitu dlouhodobě."

Fanoušci Legie Varšava patří v regionu k těm divočejším. Jen před několika týdny dostal klub pokutu čtvrtmilionovou pokutu za obří transparent "Džihád Legia". Ten fandové rozvinuli na uvítanou izraelskému Hapoelu Tel Aviv před vzájemným utkáním Evropské ligy.

Je tam! Je tam! David Lafata slaví svůj stý ligový gól
Je tam! Je tam! David Lafata slaví svůj stý ligový gól

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud