15. prosince 2011 • 12:03

Další zájemce o Vrbu. Plzeňského kouče chtějí v Polsku!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Polský klub Wisla Krakov by chtěl získat trenéra fotbalistů Viktorie Plzeň Pavla Vrbu, který mužstvo ze západu Čech letos dovedl k mistrovskému titulu a do Ligy mistrů. Dnes o tom informoval polský deník Przeglad Sportowy.



Plzeňské vedení neskrývá, že může o trenéra přijít. "Potvrzuji, že Vrba má nabídku z Polska," řekl v deníku majitel klubu Tomáš Paclík. "Má u nás smlouvu do roku 2013 a chtěli bychom, aby ji dokončil. Jsme si ale vědomi toho, že bude pro nás těžké ho udržet," dodal.

Przeglad Sportowy tvrdí, že Vrba v Plzni vydělává okolo 2,6 milionu korun ročně a v Krakově by mohl mít třikrát více. Wisla Krakov je momentálně na šestém místě polské ligy.

O osmačtyřicetiletého kouče má údajně velký zájem také slovenský fotbalový svaz, který by ho chtěl k národnímu týmu. Šéf svazu Ján Kováčik je prý připraven vyplatit dosavadního reprezentačního trenéra Vladimíra Weisse. Spekulovalo se také o zájmu Slavie Praha.

Sám Vrba však ještě před týdnem uvedl, že z plzeňského klubu neutíká. "Uvidíme, co se stane. Já jsem tady spokojený, máme slušné mužstvo a věřím, že jsme za rok zase schopni hrát poháry. Teď se ani žádná konkrétní jednání stejně nevedou. A jestli někam půjdu, bude to po dohodě s Plzní," prohlásil Vrba, který za tři roky v Plzni dovedl mužstvo z ligového průměru až do základní skupiny Ligy mistrů.

Trenér Pavel Vrba byl jedním z pilířů plzeňského úspěchu v Lize mistrů.
Trenér Pavel Vrba byl jedním z pilířů plzeňského úspěchu v Lize mistrů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud