21. prosince 2011 • 17:52

JAK ŠEL ČAS: Řepka ve Spartě – na co se nezapomene

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Plzeň - Mladá Boleslav: Viktoria přidává třetí zásah, na přední tyči uklidil míč do sítě Chorý
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ikona zmizela. Jako by z podstavce na Liberty Island někdo sebral Sochu svobody, rozloučila se Sparta s bývalým kapitánem a symbolem. V soutěžním zápase už její dres neoblékne Tomáš Řepka, který včera podepsal dohodu, podle níž přestává být hráčem letenského klubu. Mnoho lidí ale na fotbalové raubíře jen tak nezapomene...



MAGNET ČÍSLO 1
Ať chcete, nebo se tomu bráníte, větší tahák v rudém dresu za těch šest let neběhal. Ostrý na soupeře, spoluhráče i sudí. Milovaný idol na Letné i nenáviděný nepřítel kdekoli mimo ni. Dlouze se rozebíralo, když gól dal, stejně jako, když ho zavinil. Co by u jiných padlo v zapomnění, u něj se stále přetřásalo. Na druhé straně rozhodčí často jeho ostřejší zákroky i impulzivní chování tolerovali. A to zase doruda dráždilo jeho protivníky i jejich fanoušky. Prostě magnet, který přitahoval.

MR. BLIKANEC
Do české ligy se vrátil s tím, že se změnil. Že už se dokáže ovládat. Ale ne, svými blikanci svítil pravidelně – „kretén“ Večeřa, napadený kameraman, prostředníček na teplické a později i jablonecké diváky, hození balonu po Bestovi, plivnutí na Volešáka. Dohromady zaplatil klubu a disciplinárce přes půl milionu korun.

GÓLEM K TITULU
Po svém návratu dal za Spartu jen dva góly. Ten druhý na jaře 2010 proti Teplicím ale stál za to. Nebýt ho, Sparta by mistrovský titul nezískala! Jenže Řepka jde při rohu výjimečně do šestnáctky soupeře a hlavou střílí jedinou branku zápasu. Deník Sport skládá na svou titulní stranu písmena SUPERTOM! a hráče obléká do kostýmu Supermana.

PODIVNÝ KONEC
Nejdřív nepostradatelný a vedením až přesmíru chráněný. V posledním půlroce odstrčený, ponechaný stranou bez sdělení, co s ním klub vlastně zamýšlí. Řepka dokonce přemýšlí o hostování v Dukle či Příbrami. Divná pachuť nakonec zůstává spojená s jeho odchodem ze Sparty. Ten poslední půlrok si nezasloužil.

ČASOVÁ OSA: Jak šel čas Řepky ve Spartě

Leden 2006 - Návrat do Sparty z West Hamu
Leden 2006 - Návrat do Sparty z West Hamu

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud