Karel Häring
22. prosince 2011 • 18:00

Dohodnuto: Jiráček přestupuje do Wolfsburgu. Na 4,5 roku

TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už je to jasné. Viktoria Plzeň už nemůže počítat s Petrem Jiráčkem. Pětadvacetiletá opora českého mistra odchází do bundesligového Wolfsburgu, dnes se na tom definitivně dohodli zástupci obou klubů. Český reprezentant se upsal na 4,5 roku.




Petr Jiráček, tuzemský fotbalový objev letošního roku, už si s Plzní nezahraje Evropskou ligu proti Schalke. S německými týmy ale teď bude mít mnohem víc zkušenosti, přestupuje totiž do Wolfsburgu, dvanáctého celku bundesligy.

„Jsem velmi rád, že se kluby mezi sebou velmi rychle dohodly, všechny strany udělaly pro úspěch jednání maximum. Já se teď především těším na novou výzvu,“ řekl Petr Jiráček. Ten už v minulém týdnu v Německu úspěšně absolvoval fyzické testy a uspěl.

„Nabídka Wolfsburgu byla výjimečná pro klub i mě samotného. Z Viktorky se mi nebude odcházet lehce. Máme zde vynikající partu, klub i mužstvo zažily v minulých měsících fantastické období. Všem bych chtěl touto cestou poděkovat, do Štruncových sadů se vždy budu rád vracet,“ uvedl v tiskové zprávě.

Petr Jiráček byl ve středu tahounem PlzněFoto ČTK
Jiráček, který se Wolfsburgu upsal na 4,5 roku, na sebe upozornil vynikajícími výkony v kvalifikaci Ligy mistrů i hlavní fázi prestižní soutěže. V ní zaujal i trenéra Felixe Magatha, jenž vede klub z „vlčího hradu“.

„Wolfsburg o Petra usiloval dlouho, v posledních měsících jej zástupci klubu velmi pečlivě sledovali. Nabídka z Německa byla konkrétní, jednání byla vedena velmi korektně, gentlemansky a obešla se bez větších zádrhelů a to i díky velmi serióznímu jednání hráčova agenta Dalibora Laciny,“ uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Částku zástupci českého klubu tají, měla by se pohybovat mezi 100 až 120 miliony korun. Právě vysoké požadavky považoval během podzimní části hráčův agent Dalibor Lacina za možnou komplikaci při případném transferu, Plzeň ale nakonec našla klub, s nímž udělala obchod.

„Jsem velmi rád, že jsme výkony Petra Jiráčka dokázali přetavit v přestup, který naplnil představy Viktorie Plzeň i samotného hráče. Zároveň jsem velmi rád, že se jedná o transfer, který samotnému hráči dává vynikající sportovní perspektivu,“ nechal se slyšet Dalibor Lacina, který přestup označil za jeden ze tří největších přestupů v historii české nejvyšší soutěže.“

Petr Jiráček byl ve středu tahounem Plzně
Petr Jiráček byl ve středu tahounem Plzně



EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud