2. února 2012 • 18:55

Kouč Wolfsburgu Magath: Jiráček může jít po stopách Nedvěda

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PÁTEČNÍ SPORT MAGAZÍN | Obávaný trenérský tvrďák Felix Magath dlouho neměl čas. Ale pak se z Německa sám ozval Sport Magazínu a pro páteční vydání obšírně promluvil o mnoha českých fotbalistech. „Petr Jiráček si na tempo hry a tvrdost zvykne rychle a bude u nás hrát velmi důležitou roli,“ řekl trenér, sportovní i obchodní ředitel bundesligového Wolfsburgu.



Pane Magathe, rád říkáte, že je pro vás bundesliga nejlepší ligou na světě. Je Petr Jiráček, kterého jste si přivedl z Plzně, na tuto soutěž připravený?
„Petr se velmi dobře ukázal v Lize mistrů i v reprezentaci. Přesto si po přestupu musí zvyknout. Věřím, že právě on to může zvládnout rychle. Důležitým aspektem je určitě řeč a Petr už němčinu trochu ovládá, což jeho integraci ulehčuje a urychluje. Co se týče tempa hry a tvrdosti, zvykne si rychle a podle mě u nás bude hrát velmi důležitou roli.“

Páteční Sport Magazín je opět plný zajímavostíFoto Sport

Jiráček je svou pracovitostí a skromností často přirovnáván k Pavlu Nedvědovi. Vidíte tam také nějakou podobnost s držitelem Zlatého míče?
„Tak s tímhle bych byl opatrný. Pavel Nedvěd byl fotbalista světové extratřídy. Takové kvality není mnoho. Jestli se na stejnou úroveň může dostat i Petr, se ukáže až v následujících měsících v bundeslize. Nedvěd taky potřeboval italskou ligu k tomu, aby nastartoval dráhu k tomu stát se absolutní hvězdou. U Petra to bude stejné. Po technické stránce je vynikající, o tom nemám pochyby. Teprve se ale uvidí, jestli dosáhne stejné úrovně jako Nedvěd po fyzické stránce.“

V Čechách ale panuje názor, že právě Jiráček je schopný vaše tvrdé tréninky a vysoké nároky splnit. Je pro vás tento faktor při přestupu důležitý?
„Samozřejmě, že to byl jeden z aspektů. Asi je trochu přehnané, co vaši novinářští kolegové říkají, jsou to možná předsudky. Žurnalisté musí občas trochu přehánět, to je normální. Ale souhlasím, že zvládnutí tvrdého tréninku je jedním ze základních předpokladů, aby se Petr mohl vydat po stopách Pavla Nedvěda.“

Co si bývalý německý reprezentant myslí o Václavu Pilařovi?

Jaké má plány s Tomášem Rosickým?

Proč pod ním hráli nepravidelně Jan Šimůnek, Jan Morávek nebo Jan Polák?

Kompletní rozhovor a profil čtěte v pátečním Sport Magazínu

 


Co také najdete uvnitř pátečního Sport Magazínu:

- druhá HRACÍ KARTA pro milionovou hru Trezor

- rozhovor: hokejový bijec David Kočí

- reportáž z freeride kempu s Robinem Kaletou

- uniklo z facebooku: Tomáš Berdych

- sportovní hračky: fotbalový míč Nike Seitiro

- můj styl: Zuzana Hejnová

- auto: Opel Zafira Tourer 2.0 CDTI

- kvíz v novém: pro opravdové machry!

Jiráček si říká o míč
Jiráček si říká o míč

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud