7. února 2012 • 22:19

Palička: Pergl se plete. Sparta nehrála surově a praktikovala presink

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA EXPERTA | Videozáznam celých odehraných pětatřiceti minut utkání mezi Spartou a Bellinzonou sice neprokázal rasistické urážky Pavla Pergla na adresu Leonarda Kweukeho, zato ilustroval, že švýcarský klub i jeho český obránce velmi nepřesně popisovali průběh hry. Sparta praktikovala presink a nehrála surově – to tvrdí i trenér Vlastimil Palička, jehož požádal deník Sport o názor.



„Bylo evidentní, že se Sparta snažila o aktivní presink, o jeho všechny varianty – ať už při rozehrávce soupeře, uvnitř bloku, kde vytvářela tlak na míč, i při ztrátě balonu. Je pravda, že se nedostávala do koncovky.

Kweuke hlavičkoval po pěkné akci, jinak moc šancí ani na jedné straně nebylo. Hrálo se mezi šestnáctkami. V tom měl možná Pergl pravdu, ale to, že neviděl snahu o presink, v tom se absolutně plete. I z pokynů, které byly slyšet mezi hráči, je poznat, že na tom pracovali.

A že byla Bellinzona lepší? To vůbec ne. Sparta sice postupně uvadala, později nebyla tak agresivní, takže možná vycházel z posledních pěti minut, kdy se to trochu zdramatizovalo – předtím však byla Sparta aktivnější, byla častěji na soupeřově polovině, a viděl jsem tam i to, o čem trenér Hřebík říkal, že to budou pilovat. Ještě aby z toho byly nějaké šance a góly.

Nebyla to Barcelona, ale já dlouhodobě tvrdím, že naši hráči nejsou hráči Barcelony. Když proti nim stojí takticky vyspělý soupeř – a Bellinzona uměla blok postavit – málokdo se dokáže kombinací po zemi, aniž by si pomohl křížnou dlouhou přihrávkou, dostat k pokutovému území soupeře. Nevidím tedy jako negativum, když si tím pomůže i Sparta. Je to jedna z variant, vidíte to i v zápase Manchesteru United s Chelsea. Nesmí to být pořád, samozřejmě.

A že byl zápas nervózní a surový? To si taky nemyslím. Jeden faul byl taktický – Zápotočný přerušil rychlý protiútok soupeře, jinak plynuly ze snahy agresivně získat míč. A většinou se hráči omlouvali soupeři, jsem přesvědčený, že to od začátku nebylo nijak vyhrocené. Prostě jsem ten zápas neviděl tak, jak ho popisoval Pergl. Souhlasil bych s ním jen v tom, že v koncovce Sparta silná nebyla. Ale o napadání se snažila a byla lepší.“

Takhle došlo k potyčce mezi hráči Sparty a Bellinzony, kterou vyvolal spor mezi Pavlem Perglem a Leonardem Kweukem
Video se připravuje ...

Pavel Pergl má za sebou bouřlivou minulost. Udeřil pěstí protihráče či plivnul na soupeřova útočníka
Pavel Pergl má za sebou bouřlivou minulost. Udeřil pěstí protihráče či plivnul na soupeřova útočníka

Vstoupit do diskuse
13

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud