17. února 2012 • 15:30

Záruba stěží dokončil řeč. Lukáš byl jako studánka, vzpomínal na Přibyla

Autor: spo
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smrt Lukáše Přibyla (†33) zarmoutila jeho nejbližší, kamarády i kolegy. Robert Záruba nemohl pro slzy nad ztrátou bývalého spolupracovníka dokončit svou smuteční řeč, dojatým hlasem vzpomínal na přítele i komentátor Jaromír Bosák.



"Sešlo se tady mnoho dobrých kamarádů," oslovil zaplněný sál strašnického krematoria Robert Záruba při své vzpomínce na Lukáše Přibyla. Ten zemřel minulý čtvrtek na selhání srdce.

"Nenašel jsem v jeho životě nic špatného," uctil Přibylovu památku zdrcený Záruba ve své řeči. Pro slzy ji téměř nedokončil. "Lukáš byl jako křišťálová studánka uprostřed znečištěného pralesa. Bylo úžasné z té studánky pít, ta studánka teď vyschla," hlesl.

Dojemné vzpomínky přivolal komentátor Jaromír Bosák. "Vrátils nám pojmy jako věrnost, slušnost, láska, přátelství. takový jsi byl," hovořil smutně o svém bývalém kolegovi z České televize.

Ani oblíbený český komentátor Jaromír Bosák se nepokoušel zakrýt svůj smutekFoto Foto Blesk - David Malík, Martin Sekanina

Záruba a Bosák nebyli sami, kdo se slzami v očích vzpomínali na někdejšího redaktora České televize, následně ředitele Bohemians 1905 a naposledy místopředsedy představenstva Sparty Praha.

Smuteční řeč přednesl i veliký fanoušek Bohemians herec Ivan Trojan, jenž zavzpomínal, jak mu Přibyl pomohl splnit si veliký sen - zahrát si za "Klokany" alespoň jeden zápas.

Samotný začátek obřadu obstaral Přibylův blízký přítel a spolupracovník ze Sparty Jakub Otava. "Jsem hrdý, že jsem mohl být tvůj přítel," pronesl v hlubokém smutku. "Měj se hezky," poslal poslední vzkaz kamarádovi.

Jaromír Bosák u řečnického pultíku na pohřbu Lukáše Přibyla
Jaromír Bosák u řečnického pultíku na pohřbu Lukáše Přibyla

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud