Stanislav Hrabě
29. února 2012 • 04:30

Guardiola: Piqué blbne, vztah se Shakirou ho fotbalově ničí

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělský mistr světa Gerard Piqué sedí v Barceloně na lavičce, trenér Josep Guardiola už svou nespokojenost s jeho výkony a hlavně přístupu k povinnostem netají. Vyčítá mu nejvíc, že ho vztah s kolumbijskou zpěvačkou Shakirou odvádí od fotbalu a vysloveně blbne.



Bouračka před odletem na Ligu mistrů, závody motokár, rafting, vodní lyžování. To jsou prohřešky, které posadily španělského obránce Gerarda Piquého na lavičku Barcelony.

Porušuje smlouvu (extrémní sporty jsou zakázané) a trenér Josep Guardiola není spokojen ani s jeho výkony. Původem zla prý je bujarý vztah z kolumbijskou zpěvačkou Shakirou, se kterou už se ovšem podle spekulací některých médií měl rozejít.

Když Piqué sledoval z tribuny úvodní zápas Barcelony v osmifinále Ligy mistrů v Leverkusenu, spekulovalo se, že je zraněný. Ale nebyl, jeho odsunutí mezi diváky byl trest za pozdní příjezd na odlet.

Pospíchal, vyjel nepozorně z garáže a autobus městské dopravy mu u jeho vozu audi urazil dveře. „Nejvíc mě naštvalo, že měl ještě nepatřičné poznámky, když jsem mu to vyčítal,“ přiznal později trenér Guardiola.

Zápalka nesváru se rozhořela, zažehnuta byla ovšem už dříve. V létě Piqué porušoval smlouvu tím, že se se svou přítelkyní kolumbijskou zpěvačkou Shakirou oddával extrémním sportům, které jsou zakázané: vodnímu lyžování, závodů motokár, raftingu. „Ten vztah ho jednou zničí,“ prorokoval mu Guardiola.

Dlouho ovšem mlčel, potřeboval ho. Sezonu Barcelona začala bez obou stoperů, kapitán Puyol byl po operaci kolena, Piqué si natáhl lýtkový sval. Když se oba dali dohromady, barcelonská mašina natáhla páru a přejížděla jednoho soupeře za druhým včetně Viktorie Plzeň v základní skupině Ligy mistrů. A Piquého výstřelky byly tolerovány.

Zpěvačka Shakira pařila s Piquem na dovolené na Ibize
Zpěvačka Shakira pařila s Piquem na dovolené na Ibize

Obrat nastal po porážce v Pamploně. Katalánský klub dostal tři góly, což se mu nepřihodilo tři roky. „To už je moc,“ hřímal Guardiola. Piqué k hanebnému výkonu přihodil i pozdní příjezd na letiště po autohavárii a byl vyhoštěn na tribunu.

Po návratu do Barcelony se všechno snažil uhladit hráčův otec Joan, povoláním právník, jenž dvacet minut hovořil s Manelem Estiartem, ředitelem klubu pro vnější vztahy. Co bylo obsahem, není známo, záznam, který pořídila stanice TV3, nebyl na nátlak klubu odvysílán.

Zdálo se ovšem, že se spor urovnal. „Guardiola musí u mužstva pokračovat, je to nejlepší trenér,“ žehlil si svou pozici Piqué. Faktem ovšem je, že nehraje.

Ze 44 soutěžních zápasů Barcelony nastoupil v základní sestavě jen do 21 (o pět ho připravilo zranění), při posledním vystoupení v lize proti Atlétiku Madrid vyběhl na hřiště až v 85. minutě.

A španělský tisk má už jasno: vrátí se do Manchesteru United, kde v letech 2004 - 2008 hrál. Trenér Alex Ferguson potřebuje náhradu za stárnoucího Rio Ferdinanda a Piquého rozepře se mu hodí.

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud