27. března 2012 • 13:20

Šetříme, hlásí ČT4. Zkrouhne Ligu mistrů a bojí se o příští EURO

Autor: bko
Vstoupit do diskuse
22
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká televize podle šéfa kanálu ČT4 Jiřího Ponikelského dala jasně najevo prodejcům práv na velké sportovní akce, že už nadále nehodlá platit jejich nemorální ceny. Může se tak stát, že je česká konkurence přeplatí a třeba hokej z olympijských her v Soči bude vysílat Nova. V sázce bude i fotbalové EURO 2016.



Jedna věc už je v rámci šetření na ČT jasná. "Z fotbalové Ligy mistrů budeme od příští sezony vysílat jen středeční program," říká v rozhovoru pro Aktuálně.cz Ponikelský.

Z velkých akcí má Česká televize podle něho nakoupená práva pro vysílání mistrovství světa ve fotbale v Brazílii, které se koná za dva roky. Zimní olympiádu v Soči ani následující EURO 2016 ještě pojištěné nemá.

Zvlášť u EURA se dlouho spekuluje o vysoké ceně, za kterou před čtyřmi lety vyfoukla mistrovství Evropy České televizi Prima. Za šampionát v Polsku a Ukrajině pak už UEFA chtěla podobně vysoký poplatek a dlouho hrozilo, že takovou částku už v Česku nikdo nezaplatí a boj Bílkova týmu s českým komentářem bude chybět.

To se nestalo, České televizi se prý podařilo stlačit cenu na rozumnou mez. "Samozřejmě bychom si představovali, že by byla ve výsledku ještě nižší," uvedl Jiří Ponikelský s tím, že částka je mnohem nižší než 100 milionů, o kterých se spekulovalo.

"Prodejcem navrhovaná cena každopádně byla vždycky nemorální, vycházela z faktu, že tu před čtyřmi lety někdo bezhlavě něco koupil, asi to za něj někdo zaplatil a byl patrně ochoten na tom prodělat," popisuje pro Aktuálně.cz.

Vysokým cenám odzvonilo

V budoucnosti už ČT nechce platit žádné přemrštěné částky. "Vysokým cenám minulosti je odzvoněno. Ten signál jsme vyslali, podle reakce soudím, že to všichni pochopili," říká šéf sportovního kanálu.

Pokud tak někdo z konkurence bude ochoten zaplatit víc, může se stát, že Česká televize třeba o EURO opět přijde. Stejně tak může nastat situace, kdy ze zimní olympiády bude ČT vysílat všechno ostatní, jen ne hokej... Ten prý chce získat NOVA.

"Bylo by nejférovější, abychom vysílali celé hry kompletní, ale v některých segmentech nemusíme uspět. Dali jsme určitou nabídku, v níž se opět odrazila naše snaha snížit náklady na televizní práva. Uvidíme, co s tím udělá trh. Nejsem skeptický," věří Ponikelský.

Vstoupit do diskuse
22

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud