13. dubna 2012 • 12:49

Rodiče, nebuďte hulváti. Kluby chtějí vylepšit atmosféru na zápasech dětí

Autor: neu
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ano zábavě, radosti ze hry. Ne stresu, nadávkám. Pražský fotbalový svaz spustil projekt s názvem Neberte nám naši hru, jehož cílem je vymýtit nebo alespoň vylepšit atmosféru při utkáních nejmenších dětí, která je „díky“ chování rodičů notně negativní, hulvátská.



„Rodiče často podléhají dojmu, že právě z jejich syna roste nový Ronaldo nebo Messi. Uplatňují na nich nenaplněné ambice, které ovšem mají přesně opačný dopad. Děti přestane fotbal kvůli neúměrnému tlaku bavit a radši začnou dělat jiný sport,“ řekl na čtvrteční tiskové konferenci Dušan Svoboda, předseda Pražského fotbalového svazu.

Akci podpořilo všech pět pražských klubů Gambrinus ligy. Patrony jednotlivých týmů se stali Martin Frýdek (Sparta), Stanislav Vlček (Slavia), Marek Nikl (Bohemians 1905), Luboš Kozel (Dukla Praha) a Tomáš Procházka (Viktoria Žižkov). Každý z těchto klubů věnuje 100 lístků na jedno domácí utkání, rozdávat je bude organizační tým na víkendových turnajích.  

K projektu se přihlásil také režisér populárního seriálu Okresní přebor i stejnojmenného filmu Jakub Kohák, který pro potřeby celé akce natočil třicetivteřinový klip. „Sport by měl být pro děti zábava, prostředí při utkáních je však spíš nepřátelské,“ uvedl Kohák.

K projektu pražských prvoligových fotbalových klubů natočil spot uznávaný režisér Jakub Kohák
Video se připravuje ...


Snahou projektu je přiblížit se stavu, který panuje v severských zemích, nebo v Německu, Anglii.

„Prostředí v těchto státech obdivujeme, jak je pěkné. Jenže doma se pak chováme jinak. Touha po výsledku brutálně potlačuje radost ze hry, je na čase to změnit,“ podotkl Petr Bříza, pražský zastupitel a bývalý hokejový brankář.

Jak bude projekt fungovat v praxi? Promotým bude po pět následujících týdnů objíždět zápasy přípravek, seznamovat rodiče s myšlenkami iniciativy a nabízet jim k podpisu „kodex slušného chování“, jehož hlavním poselstvím je: Nezáleží, jak děti hrají, ale že mají radost ze hry.

Veškeré informace o projektu najdete na stránkách www.nebertenamnasihru.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud