4. prosince 2012 • 12:30

Smrt sudího: Mladí fotbalisté ho ukopali na zápase jeho syna!

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tragédie nizozemského rozhodčího Richarda Niewenhuizena, který zemřel po útoku tří fotbalistů ve věku 15 až 16 let, nabývá ještě smutnějších obrysů. Jednačtyřicetiletého muže totiž mladící napadli po zápase, ve kterém za domácí tým hrál i jeho syn.



Pomezního rozhodčího napadli v neděli po mládežnickém zápase v městečku Almere poblíž Amsterodamu tři hráči hostujícího mládežnického týmu Nieuw Sloten. Místního sudího pěstmi poslali k zemi , kde ho pak ještě brutálně zkopali.

Později odpoledne Niewenhuizen upadl do bezvědomí, ze kterého se už neprobral ani v nemocnici. "Náš pomezní Richard zemřel v 17:30 obklopený svou rodinou," oznámil v pondělí večer klub Buitenboys na svém twitterovém účtu.

Tři podezřelé chlapce policie zadržela a jsou ve vazbě. "Nemůžu uvěřit tomu, co se stalo. Patnáctileté a šestnáctileté děti hrají fotbal, přijdete se na ně podívat a stanete se svědky něčeho takového," prohlásil podle deníku The Telegraph šéf klubu Buitenboys Marcel Oost v nizozemské televizi.

"Byl šťastný, že může být součástí našeho klubu a byl velice pyšný na svého syna," uvedl Oost. Niewenhuizenův syn byl podle policie dokonce účastníkem inkriminovaného duelu a mohl tak být svědkem brutálního útoku na svého otce.

Jednačtyřicetiletý rozhodčí Richard Niewenhuizen zemřel po útoku tří mladých fotbalisů Jednačtyřicetiletý rozhodčí Richard Niewenhuizen zemřel po útoku tří mladých fotbalisůFoto Facebook.com

"Tohle není tragédie jen pro Almere a náš klub, ale pro celý nizozemský fotbal. Tohle se na fotbalových hřištích nesmí stávat," má jasno boss zdrceného týmu.

Jeho nedělní soupeř, Nieuw Sloten z Amsterodamu, tři násilníky vzešlé ze svého středu okamžitě zbavil členství a odhlásil se z mládežnické soutěže, ve které k tragédii došlo. Jeho hráči nebudou v týdnu trénovat a byly zrušeny víkendové zápasy všech týmů.

"Jsme hluboce v šoku z toho, jak se zápas hrozivě vyvinul a jaký to mělo výsledek. Chtěli bychom vyjádřit naše sympatie, především rodině postiženého. Slova to nemohou vyjádřit. Hluboce se distancujeme od chování hráčů, kteří jsou za to zodpovědní. Jako organizace jsme si vědomi pochybení a Buitenboys se omlouváme," stojí v prohlášení klubu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud