7. prosince 2012 • 19:20

Rozhodčí, který zařízl Spartu B, je na dovolené s Damkovou a Berbrem

Autor: sh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výlet za hranice všedních dnů, ale především střet zájmů. Předsedkyně komise rozhodčích Dagmar Damková, její partner Roman Berbr, člen výkonného výboru FAČR a předseda plzeňského krajského fotbalového svazu, tráví dovolenou společně s dvaceti rozhodčími z neprofesionálního fotbalu, kteří řídí většinou ČFL a divizní soutěže. Jedním z nich je i Tomáš Grimm, na jehož tendenční řízení zápasu si stěžovala Sparta B.



Nejde ale o žádnou oficiální akci, zaštítěnou zimní přípravou v příhodných podmínkách.

„Na cestu asociace nepřispívala, je to soukromá parta, která odjela na společnou dovolenou,“ vysvětluje Josef Nikodém, vedoucí sekretář Řídící komise v Čechách.

Předsedkyně komise Damková se může hájit, že nejde o rozhodčí z listiny profesionálních soutěží, kteří jí podléhají. Jsou to ovšem potenciální uchazeči o postup výš.

Rovněž Bebr těžko vysvětlí, že si nezajišťuje podporu při krajských volbách, kdy dovolenkářům určí, koho mají v soutěžích podporovat. Podle nových stanov nejsou totiž delegáti valné hromady vysílaní z klubů podle pořadí v soutěži, ale může si je vybrat výkonný výbor.

Pochybnosti vzbuzuje celé složení skupiny dovolenkářů. Na Kubě je totiž i Tomáš Grimm, na jehož  tendenční řízení si stěžovala rezerva Sparty v utkání ČFL s Domažlicemi, farmou Viktorie Plzeň.

Komise rozhodčích ŘKČ ho za to potrestala čtyřzápasovým omezením delegace na utkání dospělých.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud